Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λουκέτο και στη Δ.Ο.Υ Κροκεών


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

25/9/2011

Λουκέτο και στη Δ.Ο.Υ Κροκεών

Την επανεξέταση της απόφασης κατάργησης της Δ.Ο.Υ Κροκεών, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, αναφέρει τα εξής:
Έντονη αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους των Κροκεών, εξαιτίας της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών, να προχωρήσει στην κατάργηση της τοπικής Δ.Ο.Υ.
Η ενέργεια αυτή εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, να προχωρήσει στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κροκεών, όπως υποστηρίζουν σε επιστολή τους κάτοικοι, Φορείς και Σύλλογοι των Κροκεών, έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς κυβερνητικών ενεργειών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην ερήμωση των Κροκεών.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται η αποδόμηση των κρατικών υπηρεσιών που είχαν ως έδρα τους τις Κροκεές και εξυπηρετούσαν με τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους των γύρω περιοχών, που στην πλειονότητα τους είναι αγρότες.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στις Κροκεές, την κατάργηση της Αγροτικής Τράπεζας Κροκεών, τις φήμες περί ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κροκεών, και τέλος το λουκέτο στην τοπική Δ.Ο.Υ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός :
α) Εμμένει στην απόφαση του να κλείσει η Δ.Ο.Υ των Κροκεών ;
β) Ενδέχεται το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει την απόφαση του να καταργήσει την Δ.Ο.Υ Κροκεών, δεδομένου ότι σ’ αυτήν εξυπηρετούνταν με τον καλύτερο τρόπο οι κάτοικοι των Κροκεών αλλά και των γειτονικών περιοχών, που στην πλειονότητα τους είναι αγρότες ;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου