Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δαβάκη με Σπυρόπουλο για το ΙΚΑ Νεαπόλεως‏


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

1/9/2011

Συνάντηση Δαβάκη-Σπυρόπουλου για το ΙΚΑ Νεαπόλεως.

Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε τη Τετάρτη 31
Αυγούστου, τον Διοικητή του ΙΚΑ κ.Ροβέρτο Σπυρόπουλο για να του ζητήσει να επανεξετάσει την απόφαση του Ιδρύματος σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Νεαπόλεως.
Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ.Δαβάκης δήλωσε:
Επισκέφθηκα σήμερα το Διοικητή του ΙΚΑ, για να του ζητήσω να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την απόφαση του Ιδρύματος για την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ Νεαπόλεως. Του εξέθεσα τους αντικειμενικούς λόγους που συνηγορούν στη διατήρηση αυτής της μονάδας, η οποία εξυπηρετεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια μία ουσιαστικά ακριτική περιοχή, παρέχοντας στους ασφαλισμένους υπηρεσίες, ενώ τώρα θα αναγκασθούν να διατρέχουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.
Ο διοικητής του ΙΚΑ μου ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στη βάση της προσπάθειας περιστολής δαπανών και περιορισμού λειτουργικών εξόδων, ενώ μου εξέθεσε λεπτομερώς το κύκλο εργασιών του συγκεκριμένου Παραρτήματος αναφέροντας συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία τα οποία κατά την άποψή του δεν συνηγορούν στη διατήρησή του.
Στα επιχειρήματα του κ.Διοικητή απάντησα ότι πίσω από τα αριθμητικά στοιχεία υπάρχει ο πολίτης της ακριτικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Βοιών, ο οποίος βλέπει την καθημερινότητά του να δυσκολεύει εξαιτίας τέτοιου είδους αποφάσεων. "Τόσο μεγάλο θα είναι το όφελος για το ΙΚΑ όταν κλείσει το παράρτημα της Νεάπολης με τους τρείς υπαλλήλους, τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να διατεθεί και στέγη από τους τοπικούς φορείς;" τον ρώτησα χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου