Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητική Εστία Μολάων


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

6/9/2011

Και πάλι στη Βουλή, η Μαθητική Εστία Μολάων …

Ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις επεμβάσεις που έγιναν εντός του κτηρίου της Μαθητικής Εστίας Μολάων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής των μαθητών που φιλοξενούνται εκεί, ζητά ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης, σε νέα Παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, υπενθυμίζει στην κ. Υπουργό, τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το θέμα αυτό τον περασμένο Μάιο, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναφέρει τα εξής:
[…] οι ενέργειες που θα γίνουν στο κτήριο της Εστίας θα διασφαλίσουν κατ’ αρχάς την πολύ μεγάλη βελτίωση σ’ ότι αφορά τη διαβίωση των έντεκα μαθητών που μένουν εκεί. Άρα λοιπόν το Σεπτέμβριο σ’ ότι αφορά, αν θέλετε, την ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση και τη δυνατότητα των παιδιών να ζήσουν πιο καλά και πιο άνετα στην Εστία, θα είμαστε εντάξει.
[…] Θα έχω η ίδια μέριμνα και συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΙΝ έτσι ώστε οι συνθήκες άμεσα το Σεπτέμβριο γι’ αυτούς τους μικρούς μαθητές να είναι πολύ καλύτερες σ’ ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαβιούν εκεί. Άρα θα γίνει κάθε τι το δυνατόν, ώστε το υπάρχον κέλυφος να φτιαχτεί και να γίνει ανθρώπινο και αυτό είναι άμεσο.
[…] Το Σεπτέμβριο, με εξοικονόμηση πόρων και μ’ ένα μικρό οικονομικό κόστος, με αρκετά χρήματα μεν αλλά όχι τόσα πολλά που να είναι σπατάλη, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή αυτών των παιδιών καλύτερη.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Λάκωνας βουλευτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε λίγες μέρες αναμένεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οπότε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία Μολάων μαθητές από τις γύρω περιοχές, θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου:
1. Ποιες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Μαθητικής Εστίας Μολάων μέχρι και σήμερα, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής των μαθητών που φιλοξενούνται εκεί;
2. Ποιες εργασίες αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και της εικόνας που εμφανίζει η Μαθητική Εστία Μολάων;
3. Ποιο το κόστος των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στη Μαθητική Εστία Μολάων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου