Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο πρόγραμμα 14 εκ.ευρώ για αλιευτικά καταφύγια


Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τους Δημάρχους Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη και Ελαφονήσου Παναγιώτη Ψαρομμάτη ενημέρωσε ο Μανώλης Αντωνάκος Α΄ επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας για το νέο πρόγραμμα ύψους 14 εκ. ευρώ για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων και εκσυγχρονισμού υφιστάμενων αλιευτικών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα ενημέρωσε την Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Προέδρους Αλιευτικών Συλλόγων του Νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Μανώλης Αντωνάκος στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας στους Δημάρχους και στους εκπροσώπους των αλιευτικών συλλόγων στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το καθένα χωριστά το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στο μέτρο 3.3. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και δικαιούχοι είναι και οι Δήμοι και φυσικά η Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό και επειδή όπως είναι γνωστό υπάρχουν αιτήματα των Αλιευτικών Συλλόγων αλλά και της Αυτοδιοίκησης για νέα έργα στο Νομό δίνεται τώρα η δυνατότητα με το νέο πρόγραμμα να υποβληθούν στη Διαχειριστική Αρχή Αλιείας προτάσεις για νέες εντάξεις αλιευτικών καταφυγίων στο Νομό Λακωνίας.

Ο Μανώλης Αντωνάκος τόνισε ότι μετά την υπερκάλυψη του πρώτου προγράμματος ύψους 30 εκ. ευρώ για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων και χώρων εκφόρτωσης αλιευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα ύψους 14 εκ. ευρώ για νέα έργα. Η Κυβέρνηση στηρίζει την αλιεία, τους ψαράδες και τις υποδομές καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κάθε περιοχής στη δύσκολη μάλιστα συγκυρία που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου