Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το Φεβρουάριο το ηλεκτρονικό τιμολόγιο


Έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2012 θα έχει θεσμοθετηθεί το ηλεκτρονικό τιμολόγιο για τις συναλλαγές μεταξύ Δημοσίου και πολιτών-επιχειρήσεων και των εταιρειών μεταξύ τους, αφού πρώτα θα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο μορφότυπός του.
Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπό τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της ΔΙΑΣ Α.Ε., της ΓΓΠΣ, και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με θέμα την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής των έργων της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικών πληρωμών.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα διαλειτουργικότητας με τον τραπεζικό τομέα, καθώς και η ανάγκη παροχής κινήτρων, κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την ένταξή τους στο σύστημα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Τέλος, διερευνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για θέματα εφαρμογής και χρήσης ψηφιακής υπογραφής από πολίτες και επιχειρήσεις.

Αποστολή άρθρου : Βασιλική Κουντουρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου