Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς προσωπικό τα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεοπόλεως


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

11/1/2012

Χωρίς προσωπικό τα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεοπόλεως.

Την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού για να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατόν η επαναλειτουργία των Κτηνιατρείων του Γυθείου και της Αρεόπολης, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Ο Λάκωνας βουλευτής στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη μεταφέρει την ανησυχία αλλά και την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων, των κρεοπωλών καθώς και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας των οικόσιτων ζώων, οι οποίοι πλέον, εξαιτίας της μη λειτουργίας του Κτηνιατρείου Γυθείου αλλά και της υπολειτουργίας του Κτηνιατρείου στην Αρεόπολη, δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά διότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν την άδεια μετακίνησης των ζώων, που απαιτείται για την μεταφορά τους από την κτηνοτροφική μονάδα στο σφαγείο.
Επιπλέον παρατηρούνται και άλλα προβλήματα όπως :
Α) έλλειψη του υγειονομικού ελέγχου των ζώων εξαιτίας της μη ύπαρξης κτηνιάτρων στις προαναφερθείσες υπηρεσίες
Β) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο συνήθης τακτικός προγραμματισμός εμβολιασμού των ζώων, με ότι αυτό σημαίνει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των καταναλωτών
Γ) οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος της μεταφοράς των ζώων μέχρι την κτηνιατρική υπηρεσία της Σπάρτης προκειμένου να πάρουν την απαιτούμενη άδεια, για να προχωρήσουν στην σφαγή των ζώων.
Τέλος ο κ. Δαβάκης ζητά άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην κάλυψη της κενής επί δυόμισι μήνες θέσης του Κτηνιάτρου στο Γύθειο επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να μείνει κενή και η αντίστοιχη θέση στην Αρεόπολη, διότι ο κτηνίατρος που υπηρετεί εκεί προτίθεται για προσωπικούς του λόγους να ζητήσει την μετακίνηση του σε άλλη περιοχή. Επίσης ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. Υπουργό παράλληλα με την κάλυψη των κενών θέσεων των κτηνιάτρων να επαναπροκηρυχθούν και οι θέσεις των συμβασιούχων που υπηρετούσαν στις δύο Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και οι οποίοι εξυπηρετούσαν με τον καλύτερο τρόπο τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου