Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου το 2012


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

30/1/2012


Δαβάκης: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου το 2012. Με ποια χρηματοδότηση ;

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ύστερα από την επιμονή Λακωνικών σωματείων, φορέων, και πολιτιστικών συλλόγων, με πρωτεργάτη την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης στην οποία φυλάσσεται το αρχείο του Λάκωνα ποιητή, προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη του 2012, σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την έγγραφη δέσμευση στη Βουλή, του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικητιάδη, σε σχετική Ερώτηση του Λάκωνα βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη στις 28-7-2011.
Μάλιστα ο κ. υφυπουργός ενημέρωνε στην απάντηση του τον κ. Δαβάκη, ότι το ΥΠΠΟΤ έχει αναθέσει την προετοιμασία και υλοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων, των αφιερωμένων στην μνήμη του Λάκωνα ποιητή, στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και τη Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟΤ, οι οποίες και θα συνεργάζονταν με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, που διαθέτει το αρχείο του ποιητή.
Ωστόσο διανύουμε ήδη το 2012 και ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη πληροφόρηση για τον στοιχειώδη προγραμματισμό των επετειακών εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αλλά και των απαραίτητων πιστώσεων που απαιτούνται.
Για το λόγο αυτό, ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
Α) Ποια θα είναι η χρηματοδότηση για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου;
Β) Ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, από ποιους φορείς και ποια ποσά θα διατεθούν σ’ αυτούς.
Γ) Ποιος θα είναι ο ρόλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, σε σχέση με το ΕΚΕΒΙ και τη Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟΤ και σε ποια βάση θα υπάρξει η συνεργασία τους.
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης ξεκίνησε η πρωτοβουλία της ανακήρυξης του 2012, ως έτους Βρεττάκου με αίτημα της προς το ΥΠΠΟΤ στις 30/6/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου