Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει και το τελωνείο της Μονεμβάσιας ;


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

16/1/2012

Κλείνει και το τελωνείο της Μονεμβάσιας ;

Την υπόμνημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Μονεμβασίας μεταφέρει με Ερώτηση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του, ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να επανεξετάσει την απόφαση της για αναστολή της λειτουργίας από την 1η Φεβρουαρίου του 2012 του τελωνείου Μονεμβασίας, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες του στο Τελωνείο της Νεαπόλεως Βοιών. Η ενέργεια αυτή, αναφέρει στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης, θα επιβαρύνει περαιτέρω τους αλιείς της Μονεμβασίας η οποίοι πλέον θα καλούνται προκειμένου να καλύψουν τις τελωνειακές τους ανάγκες να πηγαίνουν ως το τελωνείο της Νεαπόλεως με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα μετακίνησης δεδομένου της υψηλής τιμής των καυσίμων αλλά και επικινδυνότητας εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου.
Επιπλέον, όπως άλλωστε αναφέρουν και στο Υπόμνημα τους οι αλιείς της Μονεμβασίας, ο κ. Δαβάκης ζητά την εξαίρεση του Τελωνείου Μονεμβασίας από την υπ. αριθμό Δ6Β 1168860 ΕΞ/6.12.2011 (ΦΕΚ Β 3034/30-12-2011) απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την αναστολή λειτουργίας, επαναλειτουργία Τελωνείων κλπ καθότι το Τελωνείο της Μονεμβάσιας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επαγγελματιών αλιέων της περιοχής και γενικότερα της ανατολικής ακτογραμμής του Μαλέα, συνεισφέροντας παράλληλα και στην παρακολούθηση της αυξημένης κίνησης των επιβατηγών πλοίων που προσεγγίζουν τον λιμένα της Μονεμβασίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Τέλος ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του επισημαίνει στον κ. Υπουργό ότι η κατάργηση του Τελωνείου της Μονεμβασίας θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την περιοχή, η οποία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποψιλωθεί από πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου