Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Ανταποκρινόμενος στο αίτημα αρκετών επαγγελματιών και πολιτών της Λακωνίας ο Μανώλης Αντωνάκος απέστειλε επιστολή στην αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών κ. Φώφη Γεννηματά ζητώντας την ψήφιση διάταξης απο τη Βουλή των Ελλήνων με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης
Η επιστολή που έστειλε ο Μανώλης Αντωνάκος έχει ως εξής
<< Προς Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών
κ. Φώφη Γεννηματά

Αγαπητή Υπουργέ

Αφού σας ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά με υγεία, επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό πρόβλημα που έθεσαν πρόσφατα υπόψιν μου επαγγελματίες και πολίτες της Λακωνίας.

Οπως με ενημέρωσαν, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε στη χώρα μας έχουν αντικειμενική αδυναμία πληρωμής βεβαιωμένων ,ληξιπροθεσμων οφειλών προς τους Δήμους που ανήκουν

Η Διάταξη του αρθρου 54 παρ 4 του ν3979/11 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα λόγω της αυστηρότητας της. Αρκετοί Δήμοι δεν έκαναν καν χρήση και δεν έλαβαν σχετική απόφαση.Ετσι ούτε οι Δήμοι εισέπραξαν τις απαιτήσεις τους,αφού οι οφειλέτες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν [Μικρός αριθμός δόσεων, μεγάλη προκαταβολή, ανύπαρκτες ουσιαστικά μειώσεις προστίμων, προσαυξήσεων] ούτε οι οφειλέτες έκλεισαν εκρεμότητες που τους αφορούν.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μια νέα γενναία ρύθμιση ανάλογη της επικείμενης του υπουργείου οικονομικών για χρέη προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα α] Η προκαταβολή να είναι πολύ χαμηλή η ακόμα και μηδενική
β] ο αριθμός δόσεων να φθάνει έως 60
γ] Να μειώνονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις προοδευτικά κατα 100 % εάν εξοφληθεί η οφειλή εφάπαξ και στη συνέχεια να διαμορφώνονται ανάλογα του αριθμού των δόσεων.πχ.

1-12δόσεις μείωση προστίμων κατα 80% ,12-24 κατα 60%.24-36 κατα 40% κλπ
Ειδικά για τις οφειλές απο το τέλος 2% το οποίο απο το 2008 έγινε 0,5% και δεδομένου ότι οι οφειλές αφορούν τουλάχιστον απο το 2006 και μετά ,θα μπορούσε να υπαρξει μια επιπλέον έκπτωση για τα έτη που ίσχυε το 2%.
Επίσης πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για επιχειρήσεις που έχουν διακόψει αποδεδειγμένα [πιστοποιητικό ΔΟΥ, η επιμελητηρίου ] τη δραστηριότητα τους.
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να υπαρξει πρακτικό αποτελεσμα εσόδων για τους δήμους χρειάζεται να διευκολυνθούν οι οφειλέτες ειδικά αυτή τη περίοδο.

Κυρία Υπουργέ
Είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβετε πρωτοβουλία
να ψηφιστεί η σχετική διάταξη από το Κοινοβούλιο ανταποκρινόμενη στο αίτημα που προφανώς αφορά μεγάλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της Λακωνίας και ολόκληρης της χώρας

Με εκτίμηση
Μανώλης Αντωνάκος
Α Επιλαχών υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Νομού Λακωνίας >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου