Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Λύση στο πρόβλημα τής φύλαξης τού αρχαιολογικού χώρου στο Γεράκι


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

25/1/2011

Λύση στο πρόβλημα τής φύλαξης τού αρχαιολογικού χώρου στο Γεράκι.

Επιλύεται σε λίγες μέρες το πρόβλημα τής έλλειψης φυλακτικού προσωπικού στον αρχαιολογικό χώρο στο Γεράκι, πού είχε ως συνέπεια να παραμένει κλειστός στους επισκέπτες.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση πού έδωσε ο υφυπουργός πολιτισμού κ. Πέτρος Αλεβιζάτος, στο βουλευτή Λακωνίας και τομεάρχη Πολιτισμού τής Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη, σε Επίκαιρη Ερώτησή του πού συζητήθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης στην ομιλία του, ανέφερε ότι είναι ντροπή ο αρχαιολογικός χώρος του Γερακίου για τον οποίο μάλιστα έχουν δαπανηθεί και συνεχίζουν να δαπανώνται χρηματικά ποσά από κοινοτικούς πόρους, ανάλογα με τη σημαντική ιστορική θέση πού αυτό είχε κατά τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο, να στερείται τού στοιχειώδους φυλακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να στερούνται και οι επισκέπτες τής εμπειρίας να το επισκεφθούν.
Παρατήρησε δε, ότι σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες πού βιώνει η χώρα μας, εξαιτίας τής οικονομικής κρίσης, ο τομέας τού πολιτισμού και τού τουρισμού με βασικό μοχλό την επισκεψιμότητα των μνημείων, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απλούς και άμεσους τρόπους για να καλύπτεται το ζήτημα τής φύλαξής τους.
Απαντώντας στο Λάκωνα βουλευτή, ο υφυπουργός κ. Αλεβιζάτος συμφώνησε με την επιχειρηματολογία του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «το Γεράκι, για να μπορέσει να φυλαχθεί επαρκώς, χρειάζεται τέσσερις εποχικούς φύλακες, δύο ημερήσιους και δύο νυχτοφύλακες. Αυτός είναι ο αριθμός του προσωπικού που χρειάζεται. Εν όψει όλων αυτών τα οποία είπατε και είπα και εγώ πριν, χάρη σε σας και χάρη στην ερώτησή σας σήμερα το πρωί το Υπουργείο μου ανέθεσε τη φύλαξη του Γερακίου σε δύο φύλακες για ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από σήμερα. Οι αποφάσεις υπεγράφησαν, απεστάλησαν και είμαι σίγουρος ότι από αύριο το πρωί οι δύο φύλακες θα είναι εκεί»
Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Δαβάκης δήλωσε:" χαίρομαι γιατί η Πολιτεία αυτή τη φορά λειτούργησε με γρήγορα αντανακλαστικά και έδωσε άμεση λύση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι προσωρινή, και με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου το Γεράκι θα έχει το φυλακτικό προσωπικό που χρειάζεται.
Οφείλω μάλιστα να επισημάνω ότι το μεγαλύτερο μέρος τής προσπάθειας ανήκει στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου ο οποίος με τη πίεσή του βοήθησε πολύ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου