Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεαπόλεως Βοιών


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

23/1/2011

Απάντηση Παπουτσή σε Δαβάκη για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεαπόλεως Βοιών.

«Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων βρίσκεται η Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος που θα κρίνει την διατηρησημότητα των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων ανά τη χώρα» αναφέρει στην απάντηση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεαπόλεως Βοιών.
Στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του, εξαιτίας της φημολογίας που υπήρχε και έκανε λόγο για κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεαπόλεως Βοιών, γεγονός που είχε αναστατώσει τόσο τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ανησυχούσαν για την πυρασφάλεια του τόπου τους αλλά και τα στελέχη του Π.Σ. που υπηρετούν στο Κλιμάκιο της Νεαπόλεως.
Επιπλέον ο Λάκωνας βουλευτής είχε τονίσει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η συνέχιση της λειτουργίας και η ενίσχυση τόσο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεάπολης καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μολάων είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι καλύπτουν αντιπυρικά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.
Στην απάντηση του ο κ. Παπουτσής ανέφερε επίσης, ότι πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις από την προαναφερθείσα επιτροπή αξιολόγησης των πυροσβεστικών υπηρεσιών της χώρας, θα εξετασθούν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής τονίζοντας πως «βασικό μέλημα και σταθερός στόχος τόσο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Π.Σ. είναι η διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των πολιτών».
Σε συνέχεια της απάντησης του κ. Παπουτσή ο Λάκωνας βουλευτής επανήλθε με νέα παρέμβαση του στη Βουλή, προκειμένου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πότε ακριβώς η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το πόρισμα της επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν επιδέχονται περεταίρω συρρίκνωση οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της πυρόπληκτης Λακωνίας:
«Οι Λάκωνες έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι τη μανία της πύρινης λαίλαπας και δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε συρρίκνωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού μας.
Σε ότι αφορά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νεαπόλεως, τα μέλη της Επιτροπής αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Π.Σ. αλλά και η φυσική ηγεσία του Π.Σ οφείλουν να γνωρίζουν την μεγάλη του συνεισφορά τόσο στην έγκαιρη και αποτελεσματική κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή καθώς και σε δύσκολους απεγκλωβισμούς σε περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία δυστυχώς είναι πολλά στην συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όχι μόνο λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για κατάργηση του κλιμακίου της Νεαπόλεως αλλά τουναντίον καθίσταται απαραίτητη η ενίσχυση του με νέο έμψυχο δυναμικό και μέσα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου