Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Καταπολέμηση της Ελονοσίας στη Λακωνία


Επαναφέρει στη Βουλή ο Δαβάκης
το ζήτημα για την καταπολέμηση της Ελονοσίας στη Λακωνία

Την άμεση αντίδραση του Λάκωνα βουλευτή Θανάση Δαβάκη προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» με τίτλο «Θερίζει η Ελονοσία-35 νεκροί μόνο στη Λακωνία». Ο κ. Δαβάκης κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των δράσεων από τους εντεταλμένους φορείς της πολιτείας όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως άλλωστε ο κ. Υπουργός είχε δεσμευθεί κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη στη Βουλή στις 27-9-2011.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δαβάκης με δύο παρεμβάσεις του στη Βουλή, είχε επισημάνει εγκαίρως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την κρισιμότητα του θέματος τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο γενικότερης εξάπλωσης των κρουσμάτων Ελονοσίας και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας ή της χώρας μας, πέραν του Δήμου Ευρώτα.
Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη είχε παραδεχτεί ότι όντως υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με τα κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε τρομακτική ολιγωρία σε ότι αφορά τους ψεκασμούς αλλά και τα άλλα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για την πρόληψη εξαπλώσεως της ελονοσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να πάρουμε όσα μέτρα δεν πήραμε τόσο σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο εδώ και τώρα, για να μην αντιμετωπίσουμε και πάλι το πρόβλημα της ελονοσίας με αυτήν την ένταση». Όμως το πρόβλημα όχι απλώς παραμένει αλλά δυστυχώς εντείνεται ακόμη περισσότερο, όπως άλλωστε αναφέρει και στο δημοσίευμα της η Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» (σελ. 9), η οποία κάνει λόγο και για ύπαρξη σχετικής Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) η οποία επιβάλλει στα κράτη μέλη της Ε.Ε να μην δέχονται στο έδαφος τους άτομα προερχόμενα από τη Λακωνία !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου