Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Γιορτη του Ψαρά ξανά και φέτος στην Ελαφόνησο


Γνήσιο Λαφωνησιώτικο γλέντι θα στηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου, ώρα 9 το βράδυ στο λιμάνι της Ελαφονήσου.
Ο ιστορικός Σύλλογος των Ψαράδων του νησιού «Η Ελαφόνησος» διοργανώνει και φέτος την παραδοσιακή γιορτή του ψαρά. Πρόκειται για μια βραδυά με ζωντανή παραδοσιακή μουσική άφθονο κρασί και φρέσκο ψάρι.
Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί θεσμό για την Ελαφόνησο, ένα νησί που διαθέτει λέναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς συλλόγους.

Η αλιεία, ως βασική επαγγελματική δραστηριότητα των Ελαφονησιωτών, επηρέασε καθοριστικά τη φυσιογνωμία του τόπου και του πολιτισμού του νησιού. Ήταν μάλιστα η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η τουριστική ανάπτυξη του νησιού τα τελευταία χρόνια.

Ο Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου πέρα από τη συμβολή του στην προσπάθεια προστασίας του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής διασφαλίζει τη διατήρηση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων μέσα από μια έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Στη φετινή γιορτή φιλοξενούνται η Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της, ο Μάνος Κοντραφούρης με τη λύρα του, ο Σταύρος Χαραμής με το μπουζούκι του, ο Αβραάμ Αβραμίδης με το λαούτο του και ο Γιώργος Ανδριανάκης με το κλαρίνο του.

Στο τραγούδι η Αρετή Κετιμέ, η Σταυρούλα Παυλομανωλάκου, η Σουζάνα Μπακή, η Άννα Μακρή και ο Νίκος Χαραμής με τη συνοδεία 11μελούς ορχήστρας.
Πηγή notospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου