Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τηλεϊατρικές Υπηρεσίες στην Ελαφόνησο Εγκαίνια Ιατρείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεϊατρικές Υπηρεσίες στην Ελαφόνησο
Εγκαίνια Ιατρείου


Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Ελαφονησιωτών «η Γιορτή του Ψαρά» που παραδοσιακά διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου προς τιμήν των ψαράδων και των ναυτικών του τόπου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιατρείου παροχής Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών Υγείας του Οίκου Ναύτου στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ελαφονήσου.

Ο Δήμος Ελαφονήσου ανακοινώνει τα εγκαίνια του νέου Ιατρείου Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή έχει στόχο την άμεση επίλυση προβλημάτων στον τομέα της υγείας, την εξυπηρέτηση του δημότη και του επισκέπτη της Ελαφονήσου και βέβαια την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην μεγάλη ναυτική οικογένεια της Ελαφονήσου. Η δημιουργία ενός ιατρείου «μοντέλο» παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα λειτουργήσει ευεργετικά στον πληθυσμό της Ελαφονήσου, η πλειοψηφία του οποίου είναι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ιατρείου Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης με έναν μόνιμο γενικό γιατρό στην Ελαφόνησο, αλλά και ο πλήρης εξοπλισμός του νέου ιατρείου της Ελαφονήσου.

Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζωτικού θέματος της υγείας στην Ελαφόνησο, παράλληλα όμως αποτελεί την πρώτη ενέργεια για τη μετάβαση στη νέα εποχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αναμένεται να δώσει λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τη νησιωτική κοινωνία του Δήμου Ελαφονήσου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 και ώρα 19:00, στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ελαφονήσου, παρουσία της Προέδρου του Οίκου Ναύτου, κας Μ. Δίπλα και των Αρχών του τόπου.

Δήμος Ελαφονήσου, Αύγουστος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου