Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Νεκρός την ώρα του καθήκοντος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου


Νεκρός βρέθηκε από συνάδελφό του την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου...
Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής του Παναγιώτη, 49 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διοικητής ζήτησε από τον οδηγό του να πάει να ζητήσει ενισχύσεις αφού η φωτιά δυνάμωνε στο σημείο που βρισκόταν. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν ήταν πολύ μακριά από εκεί, αλλά μέχρι να πάει και να έρθει ο οδηγός, ο διοικητής της πυροσβεστικής είχε πέσει νεκρός. Οπως είπε τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος με εγκαύματα.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αύριο Τρίτη, ημέρα που ο άτυχος αντιπύραρχος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Την οδύνη του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καστρή, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας αναφέρεται στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση του αξιωματικού και κάνει λόγο για αρετές οι οποίες "μας συγκινούν βαθιά και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το αδιαμφισβήτητο καθήκον μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι το τελευταίο θύμα στα μέτωπα της φωτιάς". Εκφράζει δε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καστρή και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Πηγη tromaktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου