Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δήλωση Δαβάκη για τις υψηλές τιμές των διοδίων


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας


31/8/2011


Δήλωση Δαβάκη για τις υψηλές τιμές των διοδίων.

Ύστερα από την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης σχετικά με το ζήτημα μείωσης των υψηλών τιμών των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στην απάντηση του ο κ. Υφυπουργός μας ενημερώνει ότι καμία μείωση δεν πρόκειται να γίνει κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στις τιμές των διοδίων που πληρώνουμε στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, παρά τις αρχικές του διαβεβαιώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έρχεται μ’ αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώσει αυτά που εδώ και καιρό υποστηρίζουμε: ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων και η πολιτική που ακολουθεί είναι εσφαλμένη και αναποτελεσματική.
Από τη μια έχουμε τις εξαγγελίες του πρώην Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, είχε ανακοινώσει ότι θα ανελάμβανε την πρωτοβουλία για μείωση των υψηλών τιμών των διοδίων και από την άλλη τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι τίποτε δεν πρόκειται να γίνει μετακυλώντας τις ευθύνες στις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους, οι οποίοι αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.
Το ζήτημα με τις τιμές των διοδίων αποτελεί μία ακόμη κυβερνητική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αποτελεί μία ακόμη πτυχή της πολιτικής του τύπου «λεφτά υπάρχουν» που πρώτος εγκαινίασε ο σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Και σ’ αυτή την περίπτωση αυτός που βγαίνει ζημιωμένος είναι ο Έλληνας Πολίτης, που δικαίως αγανακτεί κάθε φορά που τον υποχρεώνουν να πληρώσει το υψηλό κόμιστρο των διοδίων και μάλιστα πολλές φορές σε αυτοκινητοδρόμους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου