Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Παρέμβαση Γρηγοράκου για τις κατολισθήσεις στο δρόμο της Παντάνασσας


Ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη κατέθεσε ο βουλευτής λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, σχετικά με τις κατολισθήσεις του οδοστρώματος στην παράκαμψη της περιοχής Παντάνασσας Λακωνίας.

Ειδικότερα, ο κ. Γρηγοράκος στο κείμενο της ερώτησης του αναφέρει:
«Προ διμήνου περίπου, το οδόστρωμα στην παράκαμψη της Παντάνασσας στη Λακωνία υπέστη σοβαρές ζημιές από κατολίσθηση, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και οι χρήστες του οδικού δικτύου να εξυπηρετούνται πλέον μόνο από τον παλαιό δρόμο που περνά μέσα από το χωριό Παντάνασσα.

Στο σημείο αυτό που έγινε η κατολίσθηση, έχουν μεν τοποθετηθεί προειδοποιητικοί κώνοι, αλλά η εξέλιξη της φθοράς θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ παράλληλα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς η επικινδυνότητα και οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.

Για το λόγο αυτό καθίσταται επιτακτική ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και αντιστήριξης του οδικού άξονα στο συγκεκριμένο σημείο.
Κατόπιν αυτών, η κ. υπουργός ερωτάται:
1.Ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες που θα προβείτε για την αποκατάσταση της οδού;
2.Πότε υπολογίζετε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που απαιτούνται, ώστε να δοθεί το οδικό τμήμα στην κυκλοφορία;»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ελλάδα κύριοι δεν είναι μόνο η Αθήνα, ούτε τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στους δρόμους αυτούς, μεταφέρουμε τα παιδιά μας, τις ζωές τους και τις ζωές μας. Στη γραφειοκρατία για μία ακόμη φορά θα κολλήσουμε. Πόσα θύματα θα πρέπει μέχρι να ενεργήσετε, να θρηνήσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου