Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συνάντηση με παραγωγούς της Λακωνίας είχε ο Σκανδαλίδης


Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη είχε συνάντηση η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Την αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν οι τρεις βουλευτές του νομού Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης, ο διευθυντής του Αγροτικού συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών «Αμυκλών Λακωνίας» Παναγιώτης Παπαδάκος και ο εκπρόσωπος των εσπεριδοκαλλιεργητών Τάσος Σακελλαράκος.
Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της μη πληρωμής της επιδότησης για τα χυμοποιηθέντα πορτοκάλια της περιόδου 2008-2009, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των αγροτών και δεσμεύτηκε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.
Επίσης, οι παράγοντες της Λακωνίας κατέθεσαν υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του νομού, κυρίως με τα προβλήματα που προκύπτουν για τους αγρότες από το νέο μοντέλο ασφάλισης του ΕΛΓΑ, πάνω στο οποίο ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί των Λακώνων αγροτών για τη βελτίωση του νέου ασφαλιστικού νόμου ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου