Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΡΑΔΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ - "Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ"


Έρχεται η επιδότηση εκσυγχρονισμού των Αλιευτικών Σκαφών του Μέτρου 1.3 του ΕΠΑΛ 2007 - 2013
Ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, άλλο ένα Μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αλιείας μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για Καθορισμό των διαδικασιών πράξεων και καταβολής οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για το Μέτρο 1.3 του ΕΠΑΛ 2007 - 2013 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», η οποία έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Την απόφαση υπογράφουν ο αρμόδιος Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, καθώς και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Ντόλιος, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Ρήγας, και, Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Οι υπαγόμενες σε αυτό πράξεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης 25.000.000 ευρώ, θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του αλιευτικού στόλου, με τη στήριξη των επενδύσεων επί αλιευτικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των σκαφών παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανάγκη προσαρμογής του στις απαιτήσεις της τεχνολογικής προόδου και της επιλεκτικότητας των αλιευτικών εργαλείων, καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του.
Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πλέον και η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα λάβει υπόψη την ανωτέρω ΚΥΑ και τις αποφάσεις της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου ΕΝΑΛΙΟΝ, και θα αναφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δικαιολογητικά. Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου της η Απόφαση θα τεθεί σε σύντομη διαβούλευση και στη συνέχεια θα τεθεί κι αυτή σε ισχύ με την δημοσίευση της σε ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου