Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ερώτηση για τις Μονάδες υγείας στο Νομό Λακωνίας


Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο σχετικά με το μέλλον των Μονάδων Υγείας στο Νομό Λακωνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας διαρκώς επιδεινώνονται. Ασθενείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στις περισσότερες μονάδες υγείας της χώρας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, λύσεις δεν προωθούνται με ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης. Αντίθετα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στον λεγόμενο υγειονομικό «Καλλικράτη» με την κατάργηση και τη συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ως υποτιθέμενο φάρμακο για όλες τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στην κατεύθυνση αυτή, η ηγεσία του Υπουργείου ανέθεσε σε Επιτροπή υπό τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λ. Λιαρόπουλο, τη σύνταξη Μελέτης για την Αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων της Χώρας. Η συγκεκριμένη Επιτροπή πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο της και κατέθεσε τη μελέτη της, στην οποία συμπεριλαμβάνονται προτάσεις προς υιοθέτηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με την Μελέτη, στο Νομό Λακωνίας προτείνεται η ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης με ενιαία διοικητική, ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία. Όπως καταγγέλλουν η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Λακωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ν. Λακωνίας, ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασης αυτής από το Υπουργείο Υγείας θα ισοδυναμεί με υποβάθμιση και θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη αποδυνάμωση των 2 νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Λακωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υιοθετήσει τις προτάσεις της Μελέτη για την Αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων της Χώρας για τις μονάδες υγείας του Νομού Λακωνίας;
2. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για το μέλλον του συνόλου των μονάδων υγείας στο Νομό Λακωνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου