Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Συγχαρητήρια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονήσου για τη διοργάνωση του Συμποσίου για την ανάδειξη Κάβου Μαλέα»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 1η Μαΐου

«Συγχαρητήρια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονήσου
για τη διοργάνωση του Συμποσίου για την ανάδειξη Κάβου Μαλέα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαφονήσου συγχαίρει τους διοργανωτές, συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Διεθνούς Συμποσίου Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς και Τοπίου με θέμα «Καβομαλιάς: Από το Ομηρικό στο Σύγχρονο Τοπίο», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου, στη Μονεμβάσια.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα», του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham (CSPS) και του Δήμου Μονεμβάσιας που σκοπό είχε να αναδείξει τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού τοπίου της χερσονήσου Μαλέα, αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής περιοχής της Πελοποννήσου. Η θεματολογία, οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε πραγματικά ευαισθητοποίησαν το κοινό. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων των υποστηρικτών και συνδιοργανωτών, του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), αλλά και η μνεία που έγινε στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο για τη συνεισφορά του στις ενέργειες για την αναστήλωση του φάρου του Κάβου Μαλέα. Ιδιαιτέρως σημαντικό μέρος του συμποσίου αποτέλεσε η παρουσίαση των εργασιών για τις αρχαιολογικές έρευνες, αλλά και τις ενέργειες για την ανάδειξη του εξαιρετικής σημασίας μνημείου, της βυθισμένης προϊστορικής πολιτείας, το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου. Η προστασία και η ανάδειξη της μεγάλης αυτής κληρονομιάς αποτελεί προτεραιότητα για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονήσου, ενώ παράλληλα έχει εμπνεύσει κινητροποιήσει και κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου Ελαφονήσου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαφονήσου συγχαίρει τους συλλόγους των Βατίκων, τους φορείς και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για τις μακροχρόνιες προσπάθειες τους για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής κληρονομιάς της χερσονήσου Μαλέα, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και βέβαια την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού στον κόσμο μνημείου, το Παυλοπέτρι στην Ελαφόνησο Λακωνίας και δηλώνει τη συμπαράσταση και τη συνεργασία του προς την κατεύθυνση αυτή.

Από το γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαφονήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου