Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Λαμία:Σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου για "παιχνίδια" στην απογραφή


Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί ο ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και ζητά να διακοπεί άμεσα η διαδικασία της απογραφής σε 3 συγκεκριμένες περιοχές... Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα την «Απογραφή Πληθυσμού» μετά από επώνυμες αναφορές και καταγγελίες, που έγιναν ότι κάποιοι δεν ανοίγουν τις πόρτες στους απογραφείς, με σκοπό να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους, ενώ είναι κάτοικοι του δήμου Λαμιέων.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, σε αυστηρό ύφος, ζητώντας εδώ και τώρα να διακοπεί η διαδικασία της απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

Στην επιστολή αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες για:
1)τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας,
2)ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο δήμαρχος τονίζει ότι θα προωθηθούν οι επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών και ότι θα κινηθεί οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια (πολιτική, δικαστική) και αξιοποιώντας τα ήδη συγκεντρωμένα στοιχεία θα προσβάλουμε τις εν λόγω ενέργειες που οδηγούν σε ακυρότητα της απογραφής.

LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου