Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Συνεργασία 2011


Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Πράξη "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011 - Συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς & τεχνολογικούς τομείς"

Ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων/ Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας καλεί τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους, παραγωγικούς και ερευνητικούς φορείς, να υποβάλλουν προτάσεις στο πλαίσιο της πράξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011 - Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς & Τεχνολογικούς Τομείς».

Η πράξη υποστηρίζει την συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς της χώρας, μέσα από την από κοινού εκτέλεση ερευνητικών και τεχνολογικών έργων που προάγουν την πράσινη ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση έργων Ε&Τ σε συγκεκριμένους τομείς και δραστηριότητες που: α) ενδιαφέρουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θα συμβάλουν άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών και στη διείσδυση σε νέες αγορές, β) υποστηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτικών σε διάφορους τομείς όπως ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική πολιτική και γ) παράγουν νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Οι Επιστημονικοί και Τεχνολογικοί τομείς προτεραιότητας στους οποίους εστιάζεται η πράξη είναι: 1. Φαρμακευτικά/ Καλλυντικά προϊόντα, 2. Τρόφιμα/ Ποτά, 3. Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία και Βιοτεχνολογία, 4. Χημικές διεργασίες στη βιομηχανία, 5. Προηγμένα Υλικά, 6. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Αυτοματισμοί, 7. Ενέργεια, 8. Περιβάλλον, 9. Ασφάλεια, 10. Υπηρεσίες.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν εγχώριες συμπράξεις επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων, ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ), τεχνολογικών, δημόσιων, και άλλων φορέων. Σημειώνεται όμως ότι οι βασικοί αποδέκτες (ομάδες στόχοι) της δράσης είναι οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί φορείς (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα).

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 68,32 εκ. € και ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 85 εκ. €. Ο συνολικός προϋπολογισμός ενός ερευνητικού έργου θα είναι από 300.000 έως 3.000.000 € με χρονική διάρκεια από 24 έως 36 μήνες.

Επισημαίνεται ότι σε σχέση με την προδημοσίευση της προκήρυξης οι κύριες διαφοροποιήσεις είναι:
α. Μεταξύ των προτάσεων που ισοβαθμούν υπερτερούν εκείνες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία πρώτα στο κριτήριο Γ, δεύτερο στο κριτήριο Β και τρίτο στο κριτήριο Α.
β. Αφαιρέθηκε η αναφορά σε θεσμοθετημένα εργαστήρια.
γ. Προτάσεις που δεν εγκρίθηκαν στην δράση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009 μπορούν να επανυποβληθούν βελτιωμένες, εφόσον περιγράφονται σαφώς και τεκμηριώνονται πλήρως οι σχετικές βελτιώσεις.


Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου στην αγγλική γλώσσα συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα:
https://apps.gov.gr/minedu/synergasia/, έως 11/07/2011 (καταληκτική ημερομηνία).

Αναλυτικές πληροφορίες για την δράση παρέχονται στην προκήρυξη και στον οδηγό εφαρμογής της πράξης που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr).

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Δημήτρης Πουτούκης
τηλ.: 210 7458136
e-mail: dpoutoukis@gsrt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου