Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αγνοούμενος κολυμβητής


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου λουόμενου στη Νεάπολη Βοιών



Η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ» Ν.Θ.240, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ελαφόνησο με προορισμό την Πούντα, ότι στη θαλάσσια περιοχή Α. Πούντα επέπλεε κάτι, το οποίο ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το πλοίο λόγω των αβαθή.

Άμεσα αναχώρησαν προς έρευνες στην περιοχή πλωτό περιπολικό, στελέχη του Λιμεναρχείου επιβιβάστηκαν από την Πούντα Ελαφονήσου στην Ε/Γ- Λάντζα «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» Ν.Σ. 237, το Α/Κ «ΜΑΡΙΤΣΑ ΙΙ» Σ.Ν.01, το Τ/Χ «ΠΕΙΡΑΤΗΣ» Τ.Π.1670-ΣΤ, καθώς και το φουσκωτό σκάφος της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Παράλληλα η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε ότι αγνοείτο από χθες το μεσημέρι 70χρονος, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή Πικρή, κοντά στην Πούντα Λακωνίας. Οι έρευνες διευρύνθηκαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πικρής - διαύλου Πούντας - Ελαφονήσου και δυτικού τμήματος του όρμου Βατίκων, διακόπτοντας κατά διαστήματα τα δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, ενώ δύτες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καταδύθηκαν σε σημεία με ξέρες με αρνητικά αποτελέσματα.

Επίσης από προσωπικό του Λιμεναρχείου ελέγχθηκε και η ακτογραμμή με αρνητικά αποτελέσματα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου διεκόπησαν στις 21.30 χθες, λόγω σκότους και πρόκειται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου