Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ"


Τη Μονεμβάσια επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου ο Α΄επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΝΑΛ Μανώλης Αντωνάκος . Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του , του δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Μονεμβασίας . Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν εκ μέρους των φορέων τα χρονίζοντα προβλήματα της αποπεράτωσης της μαρίνας της Μονεμβάσιας , έργο που συνδέεται με την ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Πελοπόνησο , λόγω της στρατηγικής της θέσης . Της δημιουργίας του αλιευτικού καταφυγίου στην παλιά Μονεμβάσια καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο ιστορικό κάστρο της Μονεμβασιάς .
Ο Μανώλης Αντωνάκος , τόνισε στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και στους εκπροσώπους των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής ότι πρέπει να συντονίσουμε τα βήματά μας, ώστε σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας να εξετάσουμε τη δυνατότητα ένταξης για χρηματοδότηση του έργου απο οποιοδήποτε πρόγραμμα ή πηγή . Σε αυτή τη κατεύθυνση ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια της Πελοπονήσου . Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο στην παλιά Μονεμβάσια , ένα αίτημα πολλών ετών των τοπικών αλιευτικών συλλόγων , λόγω της εμπειρίας που απέκτησε τα χρόνια αυτά , ασχολούμενος με την υπόθεση των αλιευτικών καταφυγίων , δεσμεύτηκε να διερευνήσει μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών , το που βρίσκεται η υπόθεση η οποία για να προωθηθεί, πρέπει ευθύς εξαρχής να γίνει η χάραξη αιγιαλού και παραλίας . Ανέλαβε , επίσης την υποχρέωση να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προωθηθούν εργασίες και παρεμβάσεις που έχει προτείνει η αυτοδιοίκηση για το κάστρο . Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές , ο Μανώλης Αντωνάκος έκανε την παρακάτω δήλωση :
"Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας , χρειάζεται να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια , για να υπάρξει ανάπτυξη , τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο . ' Εργα και δράσεις όπως αυτά που αφορούν τη Μονεμβάσια , είναι βέβαιο ότι συμβάλουν στο παραπάνω στόχο . Οι πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου Υπουργού Θαλασσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη , με τη δρομολόγηση πλοίου απο τον Πειραιά στη Μονεμβάσια αλλά και η αναμενόμενη άφιξη κρουαζιεροπλοίων, το φετινό καλοκαίρι στη Μονεμβάσια ενισχύουν την τοπική οικονομία , οφελούν τους πολίτες και του επαγγελματίες της περιοχής ενώ προβάλουν τον όμορφο και ιστορικό τόπο μας στους ξένους επισκέπτες . Η ολοκλήρωση της μαρίνας της Μονεμβάσιας και των άλλων αναγκαίων υποδομών αποτελούν επιτακτική ανάγκη για το μέλλον της Μονεμβάσιας και της ευρύτερης περιοχής " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου