Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σχετικά με την μη καταβολή των οικονομικών επιχορηγήσεων στα αθλητικά σωματεία.


Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την μη καταβολή των οικονομικών επιχορηγήσεων στα αθλητικά σωματεία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Τα αθλητικά σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία μας. Η άθληση, η σφυρηλάτηση αξιών και χαρακτήρων, η αποτροπή από διάφορες επιβλαβείς επιλογές (π.χ. αλκοόλ, ναρκωτικά) είναι μερικά μόνο από τα θετικά αποτελέσματα της συμμετοχής των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία, πολιτών στα αθλητικά σωματεία.
Τη θετική και πολύπλευρη προσφορά των αθλητικών σωματείων, η Ελληνική πολιτεία προσπαθεί να ενισχύσει με τις οικονομικές επιχορηγήσεις που τους αποδίδει. Αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, διαχρονικά στέκεται αρωγός στη δράση τους.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η στάση της πολιτείας με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης έχει μεταβληθεί επί τα χείρω και συνεχώς επιδεινώνεται. Έχει σταματήσει να καταβάλει στα αθλητικά σωματεία τις οικονομικές επιχορηγήσεις, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες και αναγκαίες για τη συνέχιση λειτουργίας τους.
Σε όλες τις εκλύσεις των σωματείων και των συλλογικών τους φορέων, η Κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με αδιαφορία και αρνητική διάθεση. Χαρακτηριστικό είναι το σχετικό Ψήφισμα των αθλητικών σωματείων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.
Αποτέλεσμα της στάσης αυτής είναι τα σοβαρά προβλήματα των σωματείων που οδηγούν ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας τους, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τον αθλητισμό και τη νεολαία της πατρίδας μας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Για ποιους λόγους δεν καταβάλλονται οι οικονομικές επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση έναρξη απόδοσης των οικονομικών επιχορηγήσεων στα σωματεία;
Πηγη moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου