Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»


ΤO πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», προϋπολογισμού ύψους 8 εκατ. ευρώ, για το έτος 2011-2012, ενέκρινε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Γ. Κολέτσος. Oπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, το πρόγραμμα θα ισχύσει από τον Ιούλιο του 2011 έως τις 31 Μαΐου 2012, ενώ η ακριβής έναρξή του θα προσδιοριστεί με εγκυκλίους προς τους επιχειρηματίες και τους δικαιούχους το προσεχές διάστημα. Θα διατεθούν συνολικά 110.000 ατομικά δελτία τουρισμού σε αντίστοιχους δικαιούχους.
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα, αυτό των εξαήμερων διακοπών (ύψους 6,8 εκατ. ευρώ) και αυτό που προορίζεται για άτομα τρίτης ηλικίας (1,1 εκατ. ευρώ). Από το πρώτο πρόγραμμα μπορούν να επωφεληθούν μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, ασφαλισμένοι της Πρόνοιας, ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ, αυτασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνοι. Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βάσει των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον ΕΟΤ, με τον περιορισμό να είναι κατ’Α ελάχιστο ένα ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.
Oσον αφορά στο υποπρόγραμμα για την τρίτη ηλικία η ημερήσια επιδότηση από τον ΕΟΤ ορίζεται στα 22 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου