Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα Θανάση Δαβάκη για παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

3/12/2011

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας.
Η σημερινή μέρα ας γίνει και πάλι αφορμή για την Πολιτεία και τους φορείς της που υλοποιούν δράσεις για την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, να αναλογιστούν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους, εστιάζοντας πιο πολύ την προσοχή τους στα δικαιώματα, τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία.
Το βασικό μήνυμα αλλά και το τελικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί από τη σημερινή μέρα, είναι η ανάγκη της εντατικοποίησης των προσπαθειών όλων μας προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να μην «παραγκωνίζονται» αλλά να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και ο σεβασμός της προσωπικότητα τους. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου η πατρίδα μας πλήττεται από την οξύτατη οικονομική κρίση, πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να εμποδίσουμε τυχόν «εκπτώσεις» στις παροχές και τα δικαιώματα που πρέπει να λαμβάνουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία.
Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η τελευταία Κοινοβουλευτική μου Παρέμβαση σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μεταφέροντας στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας την αγανάκτηση αλλά και τις αντιδράσεις των αναπήρων συμπολιτών μας που αδυνατούν πλέον, εξαιτίας της μη έγκαιρης καταβολής αυτών των επιδομάτων να εξασφαλίσουν ακόμη δε και τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου