Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το πράσινο χωριό με 0% Ανεργία - Συνέχεια



Ανάβρα Μαγνησίας
Αυτό το επιπλέον άρθρο από τη βικιπαίδεια αναρτάτε σε συνέχεια του άρθρου, ένα χωριό με 0% ανεργία, προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, το γιατί έχουν την δυνατότητα να ασχολούνται μόνο με την κτηνοτροφία.
Ο λόγος είναι ότι διαθέτει πολλά τρεχούμενα νερά και είναι κατάφυτο. Λόγω λοιπόν του υψομέτρου που βρίσκεται, δεν θα μπορούσαν εύκολα οι κάτοικοι της περιοχής να ασχοληθούν και με άλλα επαγγέλματα. Στο σημείο αυτό να τονίσω (και ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, τον κύριο ή τη κυρία που έστειλε το άρθρο) ότι ο κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητες του, γι' αυτό και οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί και προσαρμόσει το βιωτικό τους επίπεδο σύμφωνα με τα αγαθά που η φύση τους παρέχει και που πρέπει όπως σωστά κάνουν οι Αναβριώτες να προασπίζονται - διατηρούν και προφυλάσσουν, συνεχίζοντας παραδόσεις που υπήρξαν η λύση στην διαδρομή για την επιβίωση.

Η Κοινότητα Ανάβρας
Η Ανάβρα είναι χωρίο του νομού Μαγνησίας χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 780 μέτρων.
Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αλμυρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρόγραμμα Καλλικράτης). Από το 1999 έως το 2010, την περίοδο εφαρμογής του Σχεδίου Καποδίστρια, παρέμεινε ανεξάρτητη κοινότητα του νομού Μαγνησίας όπως και πριν την εφαρμογή του σχεδίου.[1]
Απέχει 72 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, τον Βόλο. Αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα και συνορεύει με τους δήμους Αλμυρού από την πλευρά της Μαγνησίας, Δομοκού από την πλευρά του νομού Φθιώτιδας και Ναρθακίου από την πλευρά του νομού Λάρισας. Η έκταση της κοινότητα είναι 121,9 Km2[2]. Η περιοχή της Ανάβρας είναι κατάφυτη και διαθέτει πολλά τρεχούμενα νερά. Κοντά στην Ανάβρα βρίσκονται οι πηγές του Ενιπέα.
Η Ανάβρα έχει εξελιχθεί σε αγροτικό οικισμό πρότυπο. Έγινε ο πρώτος οικισμός της Ελλάδας που καλύπτει εντελώς τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ελλάδα και είναι ένα από τα λίγα ορεινά αγροτικά χωριά της Ελλάδας που ο πληθυσμός του παρουσιάζει αύξηση[3][4]
H Ανάβρα ονομαζόταν μέχρι το 1928 Γούρα, οπότε μετονομάστηκε σε Ανάβρα [5]


Πηγή : Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αποστολή άρθρου Βασιλική Κουντουρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου