Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .΄΄ ΤΑ ΑΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΄΄


Επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Μάρκο Μπόλαρη έστειλε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2011, ο Μανώλης Αντωνάκος Α΄ Επιλαχών υπ. Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα προβλήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρία στο Νομό Λακωνίας.Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής.

ΠΡΟΣ Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκο Μπόλαρη

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα προστασίας των ατόμων με αναπηρία ,απευθύνομαι σε σας για ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τα ΑΜΕΑ στο Νομό Λακωνίας.Παρά το γεγονός της έναρξης εφαρμογής του νέου θεσμού των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπήρων απο την 1η Σεπτεμβρίου , ενός θεσμού που στηρίζει τα Αμεα και θωρακίζει τη διαφάνεια, δυστυχώς στη Λακωνία δεν εχει ξεκινήσει η ουσιαστική εφαρμογή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβα από το σωματείο ΑΜΕΑ Λακωνίας καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες παρότι έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες, δεν έχει γίνει καμμία συνεδρίαση των νέων επιτροπών του ΚΕΠΑ στη Λακωνία. και δεν υπάρχει καμμία σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Έτσι έχει συγκεντρωθεί πληθώρα αιτημάτων είτε για χορήγηση προνοιακών επιδομάτων ,είτε για το καθορισμό αναπηρίας, για τη χορήγηση γνωματεύσεων για φορολογική χρήση , για τη προσκόμιση στη ΔΕΗ. για τη απαλλαγή του ειδικού τέλους, η για κάθε άλλη νόμιμη χρήση.

Κύριε Υπουργέ
Παρακαλώ για την παρέμβαση σας προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπήρων στη Σπάρτη,
Επίσης σας μεταφέρω το αίτημα του σωματείου ΑΜΕΑ Λακωνίας για την επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης απο το γενικό λογιστήριο του κράτους των ποσών που διακαιούνται τα Αμεα Λακωνίας για το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2011. Και αυτό γιατί παρατηρούνται καθυστερήσεις στη καταβολή τους στους δικαιούχους λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών .Είναι χαρακτηριστικό το ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου Αμεα Λακωνίας οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα ποσά του διμήνου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου, ποσά τα οποία εγκρίθηκαν απο τα συναρμόδια Υπουργεία εντός του Νοεμβρίου. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το προνοιακό επίδομα αποτελεί μοναδικό εισόδημα για πολλούς συμπολίτες μας. Με τη βεβαιότητα της ανταπόκρισης σας, σας ευχαριστώ.

Μανώλης Αντωνάκος
Α' Επιλαχών υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λακωνίας

Ο Μανώλης Αντωνάκος μετά την αποστολή της παραπάνω επιστολής του, τόνισε.
΄΄ Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας η υποστήριξη των ΑΜΕΑ . Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται τη στήριξη και το σεβασμό όλων μας ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου