Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τα πετρέλαια ως φαίνεται διαλύουν την Ελλάδα, προς ανεξάρτητο κράτος οδεύει η Κρήτη και σύνορα η Λακωνία...


Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Αν σας φαίνεται ο τίτλος βγαλμένος από τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, θα σας λέγαμε ότι αν πριν από 3 - 4 χρόνια σας λέγαμε για την τωρινή κρίση, πάλι για επιστημονική φαντασία δε θα μιλούσαμε;

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Η Κρήτη από το 1898 βάση της συνθήκης του Βερολίνου αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με όνομα "Κρητική Πολιτεία" με πρωτεύουσα τα Χανιά, είχε δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή, σύνταγμα, εθνικό ύμνο, νομίσματα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του Ελληνικού κράτους.
Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση Κρητικού στρατιωτικού σώματος, αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη "Πολιτοφυλακή", η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ.
Όμως το 1912, διαβάζουμε, πως υπογράφτηκε η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία η Κρήτη ενώνετε με την Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου αποφασίστηκε η απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία και άνοιξε έτσι ο δρόμος για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, με εγγυήτριες δυνάμεις τις Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και Ιταλία.
Κατά πολλούς η συνθήκη αυτή, ουδέποτε υπεγράφη λόγω της έναρξης του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Όταν έγινε η επόμενη συνθήκη, του Βουκουρεστίου στις 10 Αυγούστου 1913, επικυρώθηκε η δια παντός και οριστική ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Για πολλούς επικρατεί η άποψη ότι σε κάποια από τις δύο συνθήκες (μάλλον την πρώτη) υπήρχε ένας όρος που λέει πως η Κρήτη ενώνετε με την Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι σε 100 χρόνια θα διεξήχθη δημοψήφισμα, για το αν οι Κρήτες τότε θέλουν ή όχι να είναι ανεξάρτητο κράτος.
Το θέμα είναι ότι το μετά από 100 χρόνια, φτάνει στα τέλη του 2012 και αυτό έχει φουντώσει τις φημολογίες για την ύπαρξη του δημοψηφίσματος, ενώ προδικάζεται και το αποτέλεσμα.
Στην παρούσα φάση, οι πληροφορίες μας λένε πως κάποιες μεγάλες δυνάμεις επιθυμούν την Κρήτη ανεξάρτητο κράτος, για τα πετρέλαια, που πριν από 2 χρόνια επίσημα δεν υπήρχαν, αλλά τώρα υπάρχουν και περισσεύουν!!!
Έτσι όπως βλέπουμε και σε πολλές ταινίες, υπάρχει δεν υπάρχει η λέξη δημοψήφισμα στην συνθήκη του 1912, μπορεί εύκολα να γίνει υπαρκτή, άλλωστε η τεχνολογία στην κατασκευή αντιγράφων που μοιάζουν τέλεια με το πρωτότυπο, υπάρχει, αλλά μήπως και θα την δούμε εμείς ποτέ; Θα μάθουμε μόνο ότι μας δώσουν.
Έτσι οι πληροφορίες μας λένε, πως υπάρχει ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο για Ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης και πολύ πιθανόν και του Ιονίου. Θα θυμάστε βέβαια, πριν από λίγο καιρό τον διαχωρισμό που έκανε ο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός, ανέφερε τις λέξεις Ελλάδα και Κρήτη ξεχωριστά!
Και τώρα θα μου πείτε, μα γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Το πολύ πολύ η Ελλάδα να παίρνει δύο σίγουρες ψήφους στη Eurovision, από Κύπρο και Κρήτη!
Αν το σενάριο Ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης γίνει γεγονός σε 1 - 2 χρόνια, τότε η Λακωνία αμέσως αποτελεί τα σύνορα της Ελλάδας (μαζί με τα Κύθηρα). Όχι ότι τόσα χρόνια δεν μας έλεγαν πως η Λακωνία είναι παραμεθόριος, αλλά τότε θα γίνει και με χαρτιά.
Αλλά αναρωτιόμαστε είναι τυχαία όλα αυτά; Είναι τυχαίο που απ' όλη την Πελοπόννησο διάλεξαν τη Λακωνία να έχει το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών και τη Καλαμάτα να έχει δυναμικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο;
Δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε όλα αυτά, αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει πως όταν μιλάμε για πετρέλαια, οι ανώτερες δυνάμεις δεν παίζουν. Διαλύουν τις χώρες που διαθέτουν αυτούς τους πόρους σαν σπιρτόκουτα. Τώρα που η Κύπρος άνοιξε τους σάκους του Αιόλου με το φυσικό αέριο, πολύ φοβόμαστε πως σε λίγο καιρό, θα ξεχάσουμε την Ελλάδα όπως τη γνωρίζουμε.
Εμείς απλά το γράψαμε, μένει η ιστορία να μας διαψεύσει ή να συμφωνήσει με αυτά που οι πηγές μας επίμονα εναρμονίζονται!!! Στη συνέχεια... θεός φυλάξει.

Και στο παραπάνω άρθρο συμπληρώνουμε με το παρακάτω που είχε αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα της ελαφονήσου στις
22 Φεβρουαρίου 2011
Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί......!!!!


Πηγή: www.apela.gr
Αποστολή άρθρου Βασιλική Κουντουρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου