Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νεαπόλεως

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας


13/12/2011


Δαβάκης σε Παπουτσή: μην πειράξετε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο
της Νεαπόλεως Βοιών.

Αντίθετος σε οποιαδήποτε επιχείρηση συρρίκνωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων της Λακωνίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος σε Ερώτηση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, καλεί τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να μην προχωρήσουν σε οποιανδήποτε τέτοια ενέργεια.
Όπως αναφέρει στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης, δεν είναι δυνατόν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού σώματος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σχεδιάζει την κατάργηση σημαντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας όπως πχ. της Νεαπόλεως Βοιών, αποστερώντας μια ολόκληρη περιοχή από επαρκή αντιπυρική προστασία. Μάλιστα ο κ. Δαβάκης επισημαίνει πως η Λακωνία αποτελεί έναν από τους πυρόπληκτους νομούς της Ελλάδος κάτι άλλωστε που μαρτυρούν και τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στη Λακωνία και είναι αφιερωμένα στη μνήμη ηρωικών πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον.
Ακολουθεί η Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή:
Κατά πληροφορίες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζεται από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σχέδιο αναδιάρθρωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, μεταξύ δε αυτών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας. Έντονη φημολογία αναφέρει ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης καταργείται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νεαπόλεως Βοιών. Μια τέτοια όμως εξέλιξη θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και την αντιπυρική προστασία της περιοχής.
Εξάλλου μια τέτοια κίνηση θα επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην περιοχή του τ. Δήμου Βοιών, έπειτα από το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ, της τοπική Δ.Ο.Υ, του Ειρηνοδικείου, τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και γενικότερα το Καλικρατικό τσουνάμι που πλήττει βάναυσα την περιοχή της Νεαπόλεως, αποστερώντας τους Βατικιώτες αλλά και τους κατοίκους της Ελαφονήσου από κρατικές υπηρεσίες και άλλες υποδομές απαραίτητες τόσο για την καθημερινή εξυπηρέτηση τους αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Α) Αληθεύουν όντως τα σενάρια που κάνουν λόγο για κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεαπόλεως Βοιών ;
Β) Ποιες είναι οι προτάσεις της προαναφερθείσας επιτροπής σε ότι αφορά τις πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας ;
Γ) Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού σώματος να εξετάζουν την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεαπόλεως Βοιών, όταν διάσπαρτα σε ολόκληρη τη Λακωνία υπάρχουν τα μνημεία ηρωικών πυροσβεστών που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου