Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εορτή Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείται»


Τα γιορτινά της θα βάλει η Σπάρτη το προσεχές Σάββατο 26 Νοεμβρίου, προκειμένου να τιμήσει τον πολιούχο της, Όσιο Νίκωνα του «Μετανοείται».
Οι εκδηλώσεις της ημέρας περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών, από τις 8 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου, ενώ κατά τις βραδινές ώρες θα γίνει φωταγώγηση της πόλης και των ανωτέρω κτηρίων.
Παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα και στον ομώνυμο Ιερό Ναό πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 26/11, θα πραγματοποιηθεί η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία επισήμων. Τελετάρχες στο ναό έχουν οριστεί οι δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Έλενα Λαμπροπούλου και Κων/νος Ρουμελιώτης.
Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας και ώρα 11 το πρωί θα ακολουθήσει περιφορά της Εικόνας του πολιούχου, κατά τη συνηθισμένη τάξη.
Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εκκλησιαστικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές αρχές, όπως επίσης οι πολίτες της Σπάρτης και των περιχώρων. Τις ιεροτελεστίες έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, την παράταξη και απόδοση των τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης, ενώ την τάξη εντός και εκτός του ναού, αλλά και κατά την περιφορά της Εικόνας του πολιούχου η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Πηγή : www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου