Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου για τις ζημιές φυτικού κεφαλαίου της Λακωνίας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας


Ενημέρωση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές φυτικού κεφαλαίου της Λακωνίας.

Απάντηση σε κατατεθείσα Αναφορά για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο (εσπεριδοειδή και ελαιοκαλλιέργειες) του Νομού Λακωνίας εξαιτίας του παγετού έλαβε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Στην απάντηση του ο κ. Υπουργός αναφέρει ότι ο ΕΛΓΑ όρισε Περιφερειακή Επιτροπή η οποία έχει προβεί σε αξιολόγηση του ζημιογόνου αιτίου όπως ορίζει άλλωστε και το άρθρο 10 του Κανονισμού ΠΣΕΑ. Επιπλέον αναφέρεται πως σύμφωνα και με το πρακτικό της Π.Ε Λακωνίας, η μείωση της παραγωγής των εσπεριδοειδών σε επίπεδο νομού εξαιτίας του παγετού, ενδεχομένως υπερβαίνει το 30%. Το ίδιο ισχύει και για τις ελαιοκαλλιέργειες, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας επιτροπής.
Για όσες από τις ζημιές των παραπάνω καλλιεργειών πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αυτές θα ενταχθούν σε Πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων ΠΣΕΑ, το οποίο θα υποβληθεί στην Ε.Ε ενώ οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου