Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Καθυστέρηση προνοιακού επιδόματος ΑΜΕΑ Λακωνίας


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

23/11/2011

Μπόλαρης σε Δαβάκη: 706.000€ για τα Αμεα στη Λακωνία


Το μείζον ζήτημα για τα ΑΜΕΑ του Νομού μας, αυτό της καθυστέρησης της καταβολής του προνοιακού επιδόματος, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Ο λάκωνας βουλευτής κατέστησε σαφές στον παριστάμενο Υφυπουργό κ.Μάρκο Μπόλαρη ότι η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, ιδιαίτερα αυτή τη τραγική οικονομικά περίοδο που περνάμε, αποτελεί ζωτικής σημασίας ενίσχυση στα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους, εξέφρασε δε την ευχή η παρέμβαση του αυτή να αποτελέσει την απαρχή εξορθολογισμού του χρόνου καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος.
Απαντώντας στο κ.Δαβάκη ο Υφυπουργός κ.Μπόλαρης, ανέφερε ότι υπήρχε εκκρεμότητα σχετικά με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, για τους οποίους τα χρήματα των επιδομάτων με δύο αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, έχουν εκταμιευθεί και έχουν φύγει για τους Δήμους οι οποίοι υποχρεούνται να τα καταβάλλουν. Όσον δε αφορά το Νομό Λακωνίας τα συγκεκριμένα χρήματα είναι 706.000€ και θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Αναφερόμενος δε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, εξήγησε στο κ.Δαβάκη ότι αυτές οφείλονται στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα και στο ότι κάποιοι λογαριασμοί-κωδικοί είχαν κλειδωθεί εν αναμονή της 6ης δόσης.
Κλείνοντας ο κ.Δαβάκης και απαντώντας στο κ. Υφυπουργό εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την εκταμίευση των συγκεκριμένων ποσών για τα ΑΜΕΑ της Λακωνίας, αλλά επέστησε τη προσοχή του τόσο στη ταχεία καταβολή των συγκεκριμένων ποσών, όσο και στη διαδικασία σωστής αποτύπωσης των πραγματικών αναπήρων από τους πλασματικούς, διαδικασία που δεν θα πρέπει να αποβαίνει εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων, με τη καθυστέρηση που αυτή συνεπάγεται και ζήτησε για μια ακόμη φορά να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ούτως ώστε να παύσουν μιας διά παντός αυτές οι καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν και αγχώνουν τους δικαιούχους και μας προσβάλουν όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου