Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ


Συναντήθηκε τη Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας , ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης με τον Μανώλη Αντωνάκο Α' επιλαχόντα υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν Λακωνίας .
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα απο αίτημα του Μανώλη Αντωνάκου προκειμένου να συζητήσει με τον Υφυπουργό θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που αφορούν τον Νομό Λακωνίας .

Ο Μανώλης Αντωνάκος αφού ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για τη θετική ανταπόκρισή του , ζήτησε ενόψει του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας να ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον Νομό Λακωνίας , απο τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων , απο τα κέντρα υγείας , τα περιφερειακά και τα αγροτικά ιατρεία του Νομού Λακωνίας .
Συζήτησαν στη συνέχεια, το θέμα της Διοικητικής συνένωσης των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων .

Επιπλέον , ο Μανώλης Αντωνάκος , ζήτησε απο τον αρμόδιο Υφυπουργό να στηρίξει τις προνοιακές δομές του Νομού Λακωνίας με ιδιαίτερη έμφαση στις δομές που στηρίζονται , συντηρούνται και λειτουργούν απο την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας - Σπάρτης με την εποπτεία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ Ευσταθίου , αφού το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως για τους απόρους , τα αμεα και γενικά τα χρήζοντα βοηθείας πρόσωπα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτοπόρο και χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας .

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης υπογράμμισε στον Μανώλη Αντωνάκο ότι με το επικείμενο νομοσχέδιο για την Διοικητική αναδιάρθρωση στο χώρο της υγείας όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας , αλλά θα αναβαθμιστούν και θα υπάρχει αποτελεσματικότερη λειτουργία υπέρ των πολιτών . Τόνισε επίσης ότι , πλέον τα Νοσοκομεία Σπάρτης - Μολάων θα λειτουργούν με ενιαία Διοικηση , όπου ο Διοικητής θα εποπτεύει το Νοσοκομείο Σπάρτης και ο Υποδιοικητής το Νοσοκομείο Μολάων . Επίσης στο Νοσοκομείο Μολάων θα υπάρχει Διοικούσα επιτροπή , στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του Νοσοκομείου. Ο νέος τρόπος λειτουργίας θα σημάνει περικοπή σπατάλης και αδικαιολόγητων δαπανών και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία εποχή που οι πολίτες καλούνται να συνεισφέρουν απο το υστέρημά τους για να βγεί η χώρα απο την κρίση και την ύφεση .
Σημείωσε , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Αντωνάκου για την αναβάθμιση και στήριξη των τομέων υγείας και πρόνοιας στο Νομό Λακωνίας και συμφώνησαν οτι πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα επικοινωνία .

Ο Μανώλης Αντωνάκος , σε δήλωσή του τόνισε " Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκο Μπόλαρη , είχαμε μιά επικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που αφορούν την Λακωνία .
Οι πολίτες αξιώνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας . Η κυβέρνηση με τις δράσεις της στηρίζει τις υπηρεσίες αυτές στο Νομό Λακωνίας . Γιατί οι πολίτες της Λακωνίας αξίζουν και σεβασμoύ και στήριξης , αφού με τον καθημερινό τους αγώνα βάζουν "πλάτη"για την πρόοδο του Νομού και της Χώρας γενικότερα . Γιαυτό η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους . Γιαυτό και εμείς αγωνιζόμαστε. Με ενέργειες , με προτάσεις και με παρεμβάσεις προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης κάνοντας πράξη το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου "Πρώτα ο Πολίτης!" . "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου