Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΛΟΣΠΗΛΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ


Την άμεση συγκρότηση των επιτροπών για τη χάραξη αιγιαλού και παραλίας όπως προβλέπεται απο τη Νομοθεσία , ζήτησε ο Α΄επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας Μανώλης Αντωνάκος, απο τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπονήσου και Δυτ. Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο, προκειμένου να προωθηθεί η σχετική διαδικασία για τις περιοχές της παλιάς Μονεμβάσιας και του Αυλόσπηλου Νεαπόλεως Βοιών ( Λιμανάκι) .
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε μετά τη συζήτηση με τους φορείς της Μονεμβάσιας και με δεδομένα τα εύλογα παράπονα των ψαράδων της Νεάπολης για τη καθυστέρηση νομιμοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου στον Αυλόσπηλο και ύστερα απο επικοινωνία του Μανώλη Αντωνάκου με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στη Σπάρτη , διαπίστωσε ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι κατά Νόμο προβλεπόμενες επιτροπές , οι οποίες θα πρέπει να εισηγηθούν στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη λήψη απόφασης για τη χάραξη αιγιαλού και παραλίας τόσο στον Αυλόσπηλο Νεαπόλεως, όσο και στη παλιά Μονεμβάσια .
Σημειώνεται ότι , η χάραξη αιγιαλού και παραλίας είναι απαραίτητη προυπόθεση, για την προώθηση των διαδικασιών νομιμοποίησης των υφιστάμενων κατασκευών στο Λιμανάκι Νεαπόλεως. όσο φυσικά και για την προώθηση των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στην παλιά Μονεμβάσια . Για το λόγο αυτό ο Μανώλης Αντωνάκος , επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αποστολόπουλου, θέτοντας το παραπάνω θέμα και ζητώντας τις άμεσες ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .
Λίγη ώρα αργότερα, σε νεώτερη επικοινωνία , συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα ενημέρωσε τον κ. Αντωνάκο ότι προωθείται η σχετική διαδικασία άμεσα προκειμένου να υλοποιηθεί η παραπάνω προβλεπόμενη απο τη Νομοθεσία συγκρότηση των αρμόδιων επιτροπών.
Ο Μανώλης Αντωνάκος σε σχετική δήλωσή του τόνισε, "Δεν μπορεί να χάνεται πολύτιμος χρόνος για προώθηση ενεργειών απολύτως αναγκαίων για την επίλυση προβλημάτων του τόπου μας . Η καθυστέρηση της χάραξης αιγιαλού και παραλίας στις παραπάνω περιοχές αποτελεί τροχοπέδη, τόσο στην νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στο Λιμανάκι Νεαπόλεως και στις εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασής του όσο και στην ωρίμανση του φακέλου του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στη παλιά Μονεμβάσια " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου