Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για το θέμα με τους ιδιοκτήτες ταξί


"Δεν μπορει ο κάθε υπουργός να κάνει του κεφαλιού του - ο κύριος Ραγκούσης δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση για να κάνει όσα έκανε".
Στην πρωινή ζώνη του fly μίλησε ο κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, για το θέμα που προέκυψε με τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και το "αίτημά" του για παραίτηση Ραγκούση.
Αρχικά, ο κύριος Γρηγοράκος τόνισε ότι με τη στάση του εξέφρασε την κοινή γνώμη και συνετάχθηκαν με τις απόψεις του όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν, ξεκαθάρισε ότι πριν από μερικούς μήνες ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, επειδή θεωρούσε ότι ο κύριος Ρέππας είχε φτιάξει ένα προεδρικό διάταγμα που εξέφραζε τόσο τον ίδιο όσο και την κοινωνία.
Ακολούθως, υπογράμμισε ότι έκανε το καθήκον του, μιας και δεν μπορούσε να δεχτεί την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα των ιδιοκτητών ταξί ο κύριος Ραγκούσης. Επίσης, δεν άντεχε να βλέπει κάποιους να παρακολουθούν σα να μη συμβαίνει τίποτα, τη στιγμή που παρουσιαζόταν απώλεια εσόδων, οι τουρίστες αντιμετώπιζαν δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης που προέκυψε, αλλά και τον πρωθυπουργό να δίνει τη μάχη του στη Σύνοδο Κορυφής. Ως εκ τούτων, λοιπόν, κάποιος έπρεπε να πάρει θέση. Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε στον fly ότι αναγνωρίζει την αυτονομία με την οποία μπορεί να λειτουργεί ο κάθε υπουργός, ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να επιδεικνύει συνέχεια. "Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει του κεφαλιού του. Χρειάζεται έγκριση για τέτοιες αποφάσεις και ο κύριος Ραγκούσης δεν την είχε", προσέθεσε στη συνέντευξή του στον fly ο κύριος Γρηγοράκος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ό,τι έγινε μόνο επικοινωνιακό κακό προκάλεσε στη χώρα, αφού όσοι τουρίστες βρέθηκαν στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να διαθέσουν τα χρήματά και να τιμήσουν τον κόπο που κάνουν για να τα βγάλουν.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί τα είχαν βρει επί Ρέππα, το θέμα είχε προχωρήσει και δε χρειαζόταν να ανακινηθεί ξανά, αφού τίποτα πια στην Ελλάδα δεν περνάει με συγκρουσιακό τρόπο, παρά μόνο με διαλλακτικότητα. Προσέθεσε δε, ότι στην Ελλάδα είχε δημιουργηθεί ένα status quo το οποίο δεν αλλάζει εύκολα και απαιτεί διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων προχωρά κανονικά, αλλά αυτό πρέπει να συμβεί με όρους και λογική.
Ο κύριος Γρηγοράκος θέλησε από τον αέρα του fly να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέση με συντεχνίες, όπως διατείνεται ο κύριος Ραγκούσης, και αποκάλυψε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τους λάκωνες ιδιοκτήτες ταξί. Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη της Ελλάδας να πάει μπροστά, δήλωσε ότι με πόνο ψήφισε τα άδικα μέτρα, υπεραμύνθηκε των ονείρων των Ελλήνων και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε στην εξουσία για να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και να επιβάλλει στις μελλοντικές γενιές να πληρώνουν τους λάθους χειρισμούς της παρούσας γενιάς.
Ο κυβερνητικός βουλευτής ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του απαντώντας στην ερώτηση “αν σκέφτηκε ποτέ ότι η δημόσια τοποθέτησή του περί παραιτήσεως Ραγκούση θα μπορούσε να τον θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ”. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: “Δεν μπορώ να πάρω θέση και να εκφράσω την κοινωνία; Αυτή την εντολή έχω! Αν δεν μπορώ να τοποθετηθώ δημόσια τότε ακυρώνομαι και βγάζω τον εαυτό μου έξω. Δεν έχω λόγο ύπαρξής, δεν έχω λόγο να είμαι πολιτικός”.
Πηγή http://flyradio.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου