Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου με αφορμή την έκθεση, “Με τα φτερά του αετού”, της Μαρίας Οικονόμου, η οποία εγκαταστάθηκε στις 9 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.
Τα προγράμματα θα είναι και οικογενειακά, τα παιδιά, δηλαδή εάν το επιθυμούν, μπορούν να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με νέα υλικά και νέες τεχνικές των εικαστικών τεχνών.
Η Μαρία Οικονόμου είναι ζωγράφος – εκπαιδευτικός, αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, με σπουδές στη Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες και σήμερα ως υπότροφος του ΙΚΥ εκπονεί καλλιτεχνικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους.
Για την παρακολούθηση του προγράμματος απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Πινακοθήκης, γιατί θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Ημέρες και ώρες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:
Σάββατο 19 Μαρτίου: 4.00 έως 6.00 μ.μ.
Κυριακή 20 Μαρτίου: 11.00 έως 13.00 και 4.00 έως 6.00 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Από Δευτέρα 14 Μαρτίου έως Παρασκευή 18 Μαρτίου κατά τις ώρες από 9.00 έως 15.00
Τηλέφωνα επικοινωνίας της Κουμανταρείου Πινακοθήκης: 27310 81557 και27310 8822.
πηγή: eleftheria online

Μια πραγματική δημιουργική απασχόληση και ένας μηχανισμός που θα κάνει τα παιδιά μας πιο οξυδερκή και που μέσα από την εικαστική τους έκφραση μας δίνετε η ευκαιρία να τα “κατανοήσουμε” καλύτερα αλλά και εμείς να τα βοηθήσουμε να γίνουν καλύτερα, αφού και αυτός ο καλλιτεχνικός τομέας βοηθά το νοητικό και συναισθηματικό δυναμικό τους, ευρύνοντας το μέσα από τα χρώματα και τις εικόνες που δημιουργούν.
Μπορούν έτσι να συνεχίσουν να μας στέλνουν μηνύματα που εκτός από αυτά είναι και πολύ σημαντικά για εμάς!
Τα δρομολόγια των F/B στο νησί μας από την 1η Μαρτίου έχουν αλλάξει, και νομίζω ότι όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε την Κυριακή να παρακολουθήσετε μαθήματα για τα παιδιά σας και εσείς οι ενήλικοι μαζί τους.
Πρέπει όσο μπορούμε να είμαστε όλο και πιο πολύ κοντά τους και ειδικά στην δημιουργία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου