Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας για το θέμα των Δ.Ο.Υ. Μολάων και Νεάπολης.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, με την αριθ. 13/2011 απόφασή του κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 14 Φεβρουαρίου 2011 και ενόψει της πιθανολογούμενης κατάργησης των Δ.Ο.Υ. Μολάων και Νεαπόλεως Βοιών,
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του με την πιθανολογούμενη – φημολογούμενη κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μολάων και Νεαπόλεως Βοιών, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του φορολογικού συστήματος.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές και εν αγνοία μας μεθοδεύσεις που δρομολογούνται σε βάρος των συμφερόντων της περιοχή μας και των δημοτών μας.
Απαιτούμε, διεκδικούμε και στηρίζουμε την συνέχιση της λειτουργίας τους, αφού εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, πάνω από 30.000 κατοίκους, οι οποίοι σημειωτέον ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα την μεγάλη δυσκολία πρόσβασης και εξυπηρέτησής τους σε περίπτωση κατάργησή τους. Η Δ.Ο.Υ. Μολάων απέχει πλέον των 60 χιλιομέτρων από την έδρα του Νομού την Σπάρτη και η Δ.Ο.Υ. Νεαπόλεως βρίσκεται στο τελευταίο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε απόσταση πλέον των 60 χιλιομέτρων από τους Μολάους και πλέον των 120 χιλιομέτρων από την Σπάρτη ενώ εξυπηρετεί παράλληλα και τον Δήμο Ελαφονήσου.
Αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την υποβάθμιση αποδυνάμωση και απομόνωση της περιοχής μας και την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μολάων και Νεαπόλεως Βοιών, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευημερία και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμπολιτών μας και του Δήμου μας και αντιστρατεύεται ευθέως την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου