Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απίστευτο "Τρίγωνο Βερμούδων" στην Λακωνία εξαφανίζει πλοία !!!



Είναι απίστευτο!!!
αλλά τα πλοία που εισέρχονται στον όρμο Βατικων στην Λακωνία και στο φυσικό τρίγωνο μεταξύ Καβομαλιά, Ελαφονήσου και Νεάπολης εξαφανίζονται...
Τα δύο τεράστια χαρακτηριστικά πράσινα Φορτηγά πλοία στις φωτογραφίες που εσύ βλέπεις δεν εντοπίζονται ούτε στα σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοιίας AIS, αλλά δεν τα βλέπουν και οι Αρχες τις Νοτιοανατολικής Λακωνίας.
Αυτά τα θηρία εισέρχονται στον όρμο Βοιών ο οποίος περικλείεται από ευαίσθητη περιοχή (NATURA2000 με κωδικό ένταξης GR2540002), ενώ παράλληλα πρόκειται επίσης και για περιοχή παγκόσμιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος... μιας και στον βυθό της βρίσκεται η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία (Παυλοπέτρι).
Από την άλλη, τα αρμόδια Υπουργεία και Αρχές ενημερώνουν, πως τέτοια πλοία εισέρχονται στην περιοχή για 24 ώρες και φεύγουν... κάτι το οποίο είναι καταφανώς αναληθές, είτε οφείλεται σε αδυναμία τους, είτε σε εκ του πονηρού λάθος.
Αρχικά, το πλοίο CAPE PRESTON της φωτογραφίας παρα το ιδιαίτερα περίεργο (ίσως και επικίνδυνο ) γεγονός ότι δεν εμφανίζεται πλέον στα σύχρονμα ηλεκτρονικά συστήματα AIS είναι και παραμένει στην περιοχή πριν από την 4η Μαρτίου 2011.
Το πλοίο έπαψε να εμφανίζεται την 17η Μαρτίου 2011 και ώρα 11:48UTC, ενώ λίγες ημέρες αργότερα στις 23 Μαρτίου 2011 κατέφθασε στο ίδιο σημείο από Βόρειο Ατλαντικό το αδελφό του πλοίο ιδίων σινιάλων (δηλαδή και συμφερόντων) CAPE YORK. To CAPE YORK χάθηκε από τα συστήματα AIS, με την αφιξη του αν και παραμένει μαζί με το αδελφάκι του "εξαφανισμένο" κι αυτό μέσα στην "τριγωνική" παρά την επίσημη θέση της πολιτείας πως τα πλοία δεν ξεπερνουν τις 24 ώρες παραμονής.

Ένα ναυτικό ατύχημα και ρύπανση για τις Λακωνικές Ακτές στα Βάτικα και την Ελαφόνησο ισοδυναμεί για την περιοχή και την Λακωνία, με συνέπειες αντίστοιχες με πυρηνικό ατύχημα, μιας και στις δύο περιπτώσεις η αλιεία, όπως και κάθε άλλη γεωργική παραγωγή παραγκωνίζονται από το καταναλωτικό κοινό (ορθά) για αρκετά χρόνια ενώ οι πανέμορφες ακτές - παραλίες και η τουρουστική υποδομή της περιοχής παύουν για πολλές δεκαετίες...
Υ Γ. το πλοίο NIMEH1 σημαίας ΠΑΝΑΜΑ με προορισμό ORDER από τις 2:30 το ξημέρωμα της 29 Μαρτίου 2011 βρίσκεται εντός του "τριγώνου"...
Αναρτηθηκε στο PEIRATIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου