Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αναβάθμιοση του Αγροτικού Ιατρείου Ελαφονήσου ζητεί ο Γρ. Αποστολάκος


Ο βουλευτής Νομού Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο σχετικά με την αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Ελαφονήσου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Στον μοναδικό νησιωτικό Δήμο του Νομού Λακωνίας, την Ελαφόνησο, εντοπίζονται σημαντικές ελλείψεις και αντίστοιχα προβλήματα στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου κατοικούν εκατοντάδες πολίτες και κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες τουρίστες, λειτουργεί μόνο ένα Αγροτικό Ιατρείο με την παρουσία ενός μόνο αγροτικού (ανειδίκευτου) ιατρού. Συνεπώς και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τελευταίου, είναι φυσικό να μην μπορεί το Ιατρείο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Άλλωστε η απουσία του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ενός μέσου διακομιδής – μεταφοράς των ασθενών στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας Νεάπολης ή το Νοσοκομείο Μολάων, επιδεινώνει την ήδη προβληματική κατάσταση.
Με στόχο λοιπόν, την έστω και προσωρινή αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης, ο τοπικός Δήμος Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων, προσανατολίζεται και επιδιώκει την αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου σε Δημοτικό. Για τον λόγο αυτό προχωρά στη μετεγκατάσταση του Ιατρείου σε νέα τοποθεσία και χώρο, που θα ανταποκρίνονται πληρέστερα στις ανάγκες της περιοχής. Επιπλέον, η τοποθέτηση ενός γενικού ιατρού και νοσηλευτή στο καινούργιο Δημοτικό Ιατρείο βρίσκεται στις άμεσες ενέργειες.
Ωστόσο, η λύση αυτή πρέπει να ενισχυθεί και από την πολιτεία. Στην κατεύθυνση της μόνιμης λύσης, οφείλει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη στελέχωση του Ιατρείου με το αναγκαίο, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μεταφορικού μέσου για τη διακομιδή των επειγόντων περιστατικών είναι επιβεβλημένη, με στόχο την παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ελαφονήσου
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός,
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ταχύτερη στελέχωση του Δημοτικού Ιατρείου Ελαφονήσου Λακωνίας με ιατρούς και νοσηλευτές, τον εξοπλισμό του με τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα και την εξασφάλιση μέσου για τη διακομιδή – μεταφορά των ασθενών της περιοχής;

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου