Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΚΑΤΣΕΛΗ: "ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"


Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τουρισμό, η ενίσχυση του κλάδου και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, με την ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στην ίδια συνάντηση η υπουργός δηλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα...
υπογράψει την επέκταση όσων συμβάσεων είναι εντός του πλαισίου της εισοδηματικής πολιτικής.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες του τουριστικού κλάδου που στοχεύουν στην αναβάθμιση και τη διεύρυνση των υπηρεσιών καθώς συνεισφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ το οποίο αναμένεται να φθάσει ως το 20% το 2020», τόνισε μετά τη συνάντηση η υπουργός Εργασίας.
«Συζητήσαμε το πρόγραμμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου το οποίο φέτος επεκτείνεται στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά.
Ακόμη, προγράμματα εμπειρίας για νέους 18-24 ετών με αμοιβή 20% χαμηλότερη από την κλαδική, εφόσον δεν υπάρχει υποκατάσταση εργαζομένων», είπε.
«Ο τουρισμός», συνέχισε, «το 2011 δείχνει δυναμική ανάκαμψης που μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εφέτος αναμένουμε συνολική αύξηση της κίνησης της τάξης του 10%.
Αύξηση σε διψήφιο νούμερο αναμένεται επίσης από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό που προέρχεται από βαλκανικές χώρες. Ιδιαίτερα από τη Ρωσία η αναμενόμενη αύξηση πλησιάζει το 50% και ο στόχος της αύξησης των Ρώσων τουριστών για φέτος από τις 400.000 στις 600.000 μοιάζει εφικτός», ανέφερε.
«Η δυναμική αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκατομμύριο τουρίστες, στα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου