Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες καθυστερήσεις στην χορήγηση συντάξεων από τον ΟΓΑ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας


Μεγάλες καθυστερήσεις στην χορήγηση συντάξεων από τον ΟΓΑ.
Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, όπως για παράδειγμα ο ΟΓΑ, αλλά και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν ως και ένα χρόνο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης της συντάξεως τους αποτελούν το αντικείμενο της Ερωτήσεως του Λάκωνα βουλευτή Θανάση Δαβάκη προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη.
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, πέραν των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διογκωθεί και τα λειτουργικά τους προβλήματα.
Τούτο συμβαίνει διότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που προήλθε τόσο από την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, που στέρησε τους Οργανισμούς από ικανά και πεπειραμένα στελέχη, όσο και με το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στο δημόσιο τομέα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι καθημερινά να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.
Δυστυχώς οι εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας για ταχύτερη χορήγηση στις συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων, «σκόνταψε» στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, γεγονός που έχει επιδεινώσει δραματικά και το χρόνο απονομής των συντάξεων.
Συγκεκριμένα στον ΟΓΑ, η αναμονή για έκδοση σύνταξης έχει πλέον υπερβεί το ένα έτος, γεγονός που δικαιολογημένα προκαλεί την έντονη αντίδραση των αγροτών μας, που περιμένουν υπομονετικά να συνταξιοδοτηθούν, για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, ιδιαίτερα με τη φοροκαταιγίδα που βιώνουμε σήμερα.
Την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι αγρότες να μην δύνανται πλέον να εξοφλήσουν τις εισφορές τους.


Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος απονομής συντάξεων στον ΟΓΑ ;
2. Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την αποχώρηση υπαλλήλων με μετατάξεις από φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν;
3. Πρόκειται να αυξηθεί το ποσό της εισφοράς που καταβάλλουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, μετά την ένταξή τους στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ;
4. Προβλέπεται να αυξηθούν εκ νέου οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου