Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μέτρα Σωτηρίας για τους Αγρότες & Κτηνοτρόφους

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

6/2/2012


ΔΑΒΑΚΗΣ: ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον οι έλληνες αγρότες, περιέγραψε σε ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση τη λήψη έκτακτων μέτρων σωτηρίας.
Συμμετέχοντας σε επίκαιρη επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τον αγροτικό τομέα ως βασικό παράγοντα ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου για τη χώρα εφόσον όμως υπάρξει ριζική αλλαγή πολιτικής και έμπρακτη στήριξη του αγροτικού κόσμου τής χώρας, ο οποίος σήμερα εξαιτίας εγκληματικών πολιτικών βιώνει στιγμές απόγνωσης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Δαβάκης, αναφέρθηκε στίς εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων για τον παραγωγό και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στίς τιμές τού ελαιολάδου, των εσπεριδοειδών και των κτηνοτροφικών προϊόντων .
"Σήμερα το λάδι πουλιέται στα 2,20 ευρώ, η καλύτερη ποιότητα, όταν το 1999 έφθανε τις 1001 δραχμές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης, ενώ για τις τιμές των εσπεριδοειδών, ανέφερε ότι βρίσκονται σε τέτοια επίπεδα πού σε πολλές περιπτώσεις είναι ασύμφορη και η συγκομιδή τους.
Μεγάλο μέρος τής ομιλίας του, αφιέρωσε ο κ. Δαβάκης και στον κτηνοτροφικό τομέα και κυρίως στη τεράστια διαφορά μεταξύ τού κόστους των ζωοτροφών και της τιμής τού γάλακτος, η οποία παραμένει ίδια εδώ και 19 χρόνια στα 50 λ. όταν τότε οι ζωοτροφές κόστιζαν 12 έως 16 δραχμές. Ζήτησε μάλιστα τον έλεγχο και την προστασία τής πολιτείας σε φαινόμενα αισχροκέρδειας και απάτης που παρουσιάζονται από εμπόρους και μεσάζοντες, εξαιτίας τής έλλειψης τυροκομείων, ιδιαίτερα στη Λακωνία, με αποτέλεσμα να παίρνουν το γάλα και να πληρώνουν τούς κτηνοτρόφους ένα χρόνο μετά ή ποτέ, με ακάλυπτες επιταγές.
Στο τέλος τής ομιλίας του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στίς απαράδεκτες για τις στιγμές πού ζούμε αυξήσεις των εισφορών τού ΟΓΑ και τού ΕΛΓΑ, καθώς και στα επίσης απαράδεκτα μέτρα τής φορολόγησης των γεωτρήσεων και των αγροτεμαχίων στα οποία προσανατολίζεται το υπουργείο οικονομικών και τα οποία ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε ως "τη χαριστική βολή " για τον αγροτικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου