Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Επιστολή στον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη έστειλε ο Α΄Επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος ζητώντας τη παρέμβαση του ,για τη στελέχωση του ιατρείου της Μονεμβάσιας και την έναρξη λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας, το οποίο έχει συσταθεί στα χαρτιά αλλά δεν έχει λειτουργήσει εδώ και 4,5 χρόνια .Από τότε δηλαδή που αποφασίστηκε η δημιουργία του

Ο Μανώλης Αντωνάκος στην επιστολή του αναφέρει τα εξης :
"Κύριε Υπουργέ
Επιθυμώ να θέσω υπόψη σας , δύο αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Μονεμβασίας του Ν. Λακωνίας , για την ενίσχυση του Αγροτικού ιατρείου Μονεμβασίας και τη στελέχωση του Περιφερειακού ιατρείου Αγιου Νικολάου Βοιών .

α/ Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έλαβα , υπάρχει κενή μία οργανική θέση γενικού ιατρού στο Αγροτικό ιατρείο Μονεμβασίας .
Η ενίσχυση του ιατρείου Μονεμβασίας είναι απολυτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών , ιδιαίτερα δε μετά την έλευση στη Μονεμβασιά και αρκετών κουαζιερόπλοιων με χιλιάδες επισκέπτες.

β/ Με την Υ3α/ΓΠ 31930/05/2006 ΚΥΑ , που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 220Β/22.2.1007 συστάθηκε Περιφερειακό Ιατρείο στον Αγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας .
Η δημιουργία του , ήταν πάγιο αίτημα του Κέντρου Υγείας Νεαπόλεως και των κατοίκων, για να έχει μόνιμο αγροτικό γιατρό το χωριό , το οποίο έχει εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους .
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει προκηρυχθεί η θέση αγροτικού γιατρού , παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 χρόνια .

Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την προώθηση των δύο παραπάνω αιτημάτων που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής. "

Ο Μανώλης Αντωνάκος, με αφορμή και αυτή τη πρωτοβουλία του για θέματα λειτουργίας των φορέων υγείας του Νομού Λακωνίας δήλωσε :
Η σταθερή και αταλάντευτη θέση μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Λακωνίας αποτελεί για μας στάση ζωής και καθήκον απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας.
Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει πέντε χρόνια και να μην έχει ακόμα λειτουργήσει το περιφερειακό ιατρείο στον Άγιο Νικόλαο Βοιών Ένα ιατρείο απολύτως αναγκαίο αφού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου κατοικούν εκατοντάδες μόνικοι κάτοικοι ολόκληρο το χρόνο .
Επίσης είναι ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα της έλλειψης ιατρού στο ιατρείο Μονεμβάσιας .
Γι αυτό ενημέρωσα τον αρμόδιο υφυπουργό υγείας ζητώντας του να παρέμβει δίνοντας λύσεις .
Γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι τη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ειδικά στους πολίτες της Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου