Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Δήλωση Βουλευτή Δαβάκη Αθανάσιου για την καταργηση ΔΟΥ Λακωνίας


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

21/8/2011

Καλλικράτης στις Δ.Ο.Υ της Λακωνίας ;

Δήλωση του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση Δ.Ο.Υ στη Λακωνία :
Μάταια περιμένουμε εδώ και τρείς μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να μας ενημερώσει για το ποιος είναι ο σχεδιασμός της σε ότι αφορά τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ της Λακωνίας.
Εν τω μεταξύ τα σενάρια κάνουν λόγο για άμεση κατάργηση τεσσάρων Δ.Ο.Υ στη Λακωνία (Αρεόπολης, Γυθείου, Κροκεών, Νεαπόλεως Βοιών) με απώτερο στόχο να λειτουργεί μόνο μία Φορολογική Υπηρεσία για όλο το Νομό Λακωνίας, αυτή της Σπάρτης.
Δικαίως λοιπόν μας γεννώνται τα ακόλουθα ερωτήματα :
Αληθεύουν όντως αυτά τα σενάρια;
Αυτά περιλαμβάνει για τη Λακωνία, το τελικό πόρισμα της Ομάδος Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που εδώ και καιρό ζητούμε να μας κατατεθεί ήδη από τον καιρό της υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου ;
Για ποιούς λόγους και σε τι θα εξυπηρετήσει το φορολογικό μας σύστημα τα λουκέτα στις περιφερειακές Δ.Ο.Υ ;
Πως θα εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες της Λακωνίας όταν θα λειτουργεί μόνον μία Δ.Ο.Υ σε όλο το Νομό ;
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο εφαρμογής «Καλλικράτη» και στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας.
Η πολιτική αυτή εάν εφαρμοστεί είναι σίγουρο ότι ούτε θα βελτιώσει το φορολογικό σύστημα της χώρας μας ούτε θα βοηθήσει στην είσπραξη φόρων και οφειλών προς το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου