Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νοσοκομείο των Μολάων


θετική απάντηση του Νικόλαου Πολύζου του Γ.Γ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Μανώλη Αντωνάκο για το Νοσοκομείο των Μολάων.
Την Πέμπτη στις 7 Απριλίου 2011 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε όπως όλοι γνωρίζουμε, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη διοικητική συνένωση των Νοσοκομείων Μολάων και Σπάρτης, προς ενημέρωση των πολιτικών παραγόντων που είναι σύμφωνοι με αυτή, και που βρίσκει αντίθετους πληθώρα ατόμων από τον πολιτικό χώρο όπως και από τον δικό μας.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ψαρομμάτης μαζί άλλα μέλη του Δ.Σ. και απλούς πολίτες πήγαν στο χώρο της συγκέντρωσης (έξω από το Νοσοκομείο Μολάων), και συμπαραστάθηκαν στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξή τους.
Η έντονη και άμεση αντίδραση μας, μαζί με άλλα πολιτικά πρόσωπα είχε όπως φαίνεται θετικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Μανώλης Αντωνάκος ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Γ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικόλαο Πολύζο τονίζοντας του, τους λόγους για του οποίους είναι σημαντικό, όχι μόνο να παραμείνει ως έχει το Νοσοκομείο Μολάων, αλλά και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του αφού επί σειρά ετών έχει εξυπηρέτησή και εξυπηρετεί με αμέριστο ενδιαφέρον όλους τους πολίτες της περιοχής μας.
Σας παραθέτουμε τη τηλεφωνική συνομιλία αυτή:
Βουλευτής Μανώλης Αντωνάκος: "Η λειτουργία του Νοσοκομείου Μολάων είναι απολύτως αναγκαία και επιτακτική για ολόκληρη την Νοτιανατολική Λακωνία αφού παρέχει υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της περιοχής . Το ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες . Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας Νεαπόλεως " Και συνεχίζοντας , σημείωσε "ως Λάκωνας αλλά και ως καταγόμενος απο την περιοχή, γνωρίζω και την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νοσοκομείου Μολάων αλλά και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του . Θέλω κ, Γενικέ, να με ενημερώσετε επισήμως για το ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας διαφόρων φημών που κυκλοφορούν ".
Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Νικόλαος Πολύζος στον Μανώλη Αντωνάκο τόνισε ότι " καμία πρόταση επιστημονική ή άλλη, δεν υπάρχει σχετικά με κατάργηση του Νοσοκομείου Μολάων . Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να μην καταργηθεί κανένα Νοσοκομείο . Φυσικά , χρειάζεται να υπάρχει συστηματική συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στον ίδιο Νομό με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες . Μέλημά μας επίσης είναι η ενίσχυση του κέντρου υγείας Νεαπόλεως και φυσικά του Νοσοκομείου της Σπάρτης."
Μπράβο τους!

2 σχόλια:

  1. Επειδή ζούμε σε πλέον σε εποχή που παίζουμε με τις λέξεις, νομίζω ότι θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την ερμηνεία όσων ανακοινώνονται. π.χ. τα ράντζα έγιναν "επικουρικές κλίνες" το ξεπούλημα της χώρας είναι "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας", η πορεία προς το ξεπούλημα έγινε "οδικός χάρτης" κ.λ.π., κ.λ.π. "Κανένα νοσοκομείο δεν θα καταργηθεί" ναι.. μάλλον, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, απλά θα γίνει ένα απλό Κέντρο Υγείας μέσω της "συστηματικής συνεργασίας των νοσοκομείων".
    Μπράβο τους!! μπράβο και σε μας που ακόμα θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν σωτήρες και πατριώτες κυβερνώντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν πιστεύεται ότι υπάρχουν ακόμα σωτήρες και πατριώτες κυβερνητικοί γιατί ασκήτε ακόμα το εκλογικό σας δικαίωμα σε μια χώρα που το 99,9% των πολιτικών της προσώπων είναι γηγενής;
    Μπράβο μας!!! πάντως και μιλάω για εμάς τους υπόλοιπους, που πιστεύουμε ότι στον πολιτικό μας χώρο, υπάρχουν ακόμα κυβερνώντες πατριώτες ανεξαρτήτως κόμματος και ασκώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα δηλ. με την ψήφο μας αποφασίζουμε για το πολιτικό τους αύριο η τε αυτοί ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ η τε στη ΝΔ ή σε κάποιο άλλο ανερχόμενο κόμμα. Όσο για το αν ερμηνεύουμε σωστά τις λέξεις ή θα πρέπει να έχουμε μαζί μας συνέχεια έναν Μπαμπινιώτη ή θα επικροτούμε προσπάθειες και αγώνες και δε θα χρησιμοποιούμε τις λέξεις για δικές μας πολιτικές σκοπιμότητες. Άλλωστε έχουμε την ικανότητα (και ήμαστε αρκετά νοήμων) όπως προανέφερα να αποφασίζουμε για το αν όλα αυτά αποδειχτούν λογοπαίγνια, να βάλουμε τον καθένα στη θέση που του αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή