Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το 2016 θα είναι έτοιμος ο δρόμος της παράκαμψης Σελλασίας


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τελικά το έργο "Βελτίωση της Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης Τμήμα Σελλασία - Γέφυρα Κελεφίνας", ή συνοπτικά "Γέφυρα ΕΣΠΑ" με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φώτη Χατζημιχάλη.


Περιληπτικά το έργο εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας 2 Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Πελοποννήσου" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013. Το νέο οδικό τμήμα Σελλασία - Γέφυρας Κελεφίνας, μήκους 8,90 χλμ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Πελοποννήσου 2000 - 2006 και αποδόθηκε στην κυκλοφορία κατά το Δεκέμβριο 2009.


Κατά τη διάρκεια της χρήσης, το Φεβρουάριο 2010, εκδηλώθηκε βαθιά κατολίσθηση λόγω αστάθειας του υπεδάφους στην περιοχή Βουλιαγμένο χωριό, με συνέπεια να υποχωρήσει η οδός περί τη ΧΘ 4+630 και να προκληθούν ζημιές σε διάφορες θέσεις κυρίως υψηλών επιχωμάτων.


Την Παρασκευή 12 Φεβρουάριο 2010 διακόπηκε η κυκλοφορία του νέου οδικού τμήματος και έκτοτε διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω του οικισμού Βουτιάνων.


Το προτεινόμενο έργο - γέφυρα ΕΣΠΑ, με δικαιούχο την Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφορά στην προστασία και αποκατάσταση της οδού από την εκδηλωθείσα βαθιά κατολίσθηση στην περιοχή του έργου και στην ολοκλήρωση κατασκευής και παράδοση σε πλήρη λειτουργία του νέου οδικού τμήματος Σελλασία - Γέφυρας Κελεφίνας".


Ο προϋπολογισμός του έργου για 3,8 χιλιόμετρα λειτουργικού δρόμου, φθάνει τα 25,9 εκατομμύρια ευρώ και ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσής του, υπολογίζεται σε 57 μήνες, δηλαδή παράδοση στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.


Τέλος ο δρόμος, μάλλον δεν θα περνά από το σημείο που έγινε η κατολίσθηση, αφού στον προϋπολογισμό υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για αγορά νέων εδαφικών εκτάσεων.
πηγή apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου