Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Με αφορμή τα σενάρια που επονήλθαν στην επικαιρότητα περί πιθανής δημιουργίας εργoστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη περιοχή ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ του πρώην Δήμου Βοιών Λακωνίας απέναντι από την Ελαφόνησο ο Μανώλης Αντωνάκος Α. Επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Λακωνίας ,επικονώνησε με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη


Ο Μανώλης Αντωνάκος ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τονίζοντας του τα εξής:

" Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το γεγονός ότι σε μια περιοχή με σαφή και προσδιορισμένο προσανατολισμό ,τόσο στο πρωτογενή τομέα [γεωργία ,αλιεία] , όσο και στη ήπια τουριστική ανάπτυξη ,να επιχειρείται η επαναφορά ενός θέματος για το οποίο η Βατικιώτικη και Ελαφονησιώτικη κοινωνία από το 2007 έχoυν ομόφωνα αντιταχθεί.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περιοχή η οποία διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον με έργα πνοής και ανάπτυξης ,να ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος δημιουργίας εργοστασίου στα ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ.

Είναι απαράδεκτο σε μιά περιοχή που πλήττεται από την οικονομική κρίση , με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προιόντων, την ίδια ώρα κάποιοι να απεργάζωνται σχέδια αδιαφορώντας για τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα ερήμην.της.

Είναι πραγματικά αδιανόητο νο ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης σε μια περιοχη η οποία ειναι χαρακτηρισμένη ζώνη NATURA ' και συνεχίζοντας ο Μανώλης Αντωνάκος είπε στο Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής ότι " Εάν όσα λέγωνται είναι βάσιμα ζητώ τη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να μην επιτραπεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής των ΒΑΤΊΚΩΝ και της ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ προστατεύοντας ένα τόπο με ιστορία παράδοση και πολιτισμό ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου